Gazete Vatan Logo

Yenişemediler!

Samsun 19 Mayıs Stadı’ndaki gösteriler sırasında bir kadın güreşçi ile erkek sporcu güreşti...

Yenişemediler!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcular tarafından bu yıl ilk kez eskrim, bisiklet, boks, güreş, uzakdoğu sporlarının gösterisi yapıldı. Bu gösteriler arasında en dikkat çekeni ise bir kadın güreşçi ile erkek güreşçinin mücadelesi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, "Bu bir gösteri. Çok dikkat etmedim ama denk gelmiştir" dedi.



STATTA COŞKULU KUTLAMA

Samsun’da Atatürk Anıtı ve Tütün İskelesi’nde başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, 19 Mayıs Stadı’nda devam etti. 5 Mayıs’ta Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik gereği Samsun ve Ankara dışında Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmayan stat gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Gösterileri Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun milletvekilleri, Mustafa Demir, Ahmet Yeni ve Çağatay Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, protokol üyeleri ve yaklaşık 4 bin kişi takip etti. Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a gelerek kutlamalara katılan 7’den 70’e yüzlerce kişi coşkuya ortak oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan stattaki kutlamalarda Vali Hüseyin Aksoy’a Selanik’ten Atatürk’ün evinin bahçesinden getirilen toprak verildi. Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Selahattin Yıldız tarafından Türk bayrağına sarılan toprak öpülerek Vali Aksoy’a teslim edildi.

İLK KONSER

Ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün 120 kişilik ekibi tarafından bu yıl ilk kez konser verildi. Seslendirilen sevilen türkülerle statta bulunanlar coştu. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcular, çeşitli spor branşlarında gösteriler yaptı.

STATTA BANDIRMA VAPURUNU GEZDİRDİLER

Öte yandan 19 Mayıs stadında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 3 bin öğrenci çeşitli gösteriler yaptı. En büyük alkışı ise gösteri sonunda öğrenciler tarafından oluşturulan yapay deniz üzerinden getirilen maket Bandırma Vapuru ve Atatürk posteri aldı. Yapılan yönetmelik gereği bu yıl tören geçişi yapılmadı.

STK’LAR 500 METRE BAYRAKLA YÜRÜDÜLER

Samsun’da 19 Mayıs Kutlamaları Platformu üyeleri 19 Mayıs Stadı’ndan Tütün İskelesi’ne kadar yürüdü. 40 Sivil Toplum Örgütü tarafından oluşturulan platform, yaklaşık 3 kilometre yürüyüş düzenleyerek 500 metre uzunluğundaki bayrakla Tütün İskelesi önüne geldi. Hükümetin değişen kutlama programını protesto etmek için düzenlenen yürüyüş olaysız sona erdi.

19 MAYIS YARI MARATONU’NDA ZAFER ERKEKLERDE TEKGÖZ, BAYANLARDA İSE SIZMAZ’IN

SAMSUN’da her yıl 19 Mayıs kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu koşuldu. Erkeklerde Ali Haydar Tekgöz, kadınlarda ise Mehtap Sızmaz birinci oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Yarı Mataron koşusu Vali Hüseyin Aksoy’un verdiği startla koşuldu. 19 Mayıs Stadı’ndan başlayan ve 21 kilometre koşulan yarışmaya 82 erkek 12 bayan 94 sporcu katıldı. Yarışma sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan Ali Haydar Tekgöz, 1.03.31’lik derecesi ile birinci oldu. Yarışmaya Etiyopya’dan katılan Demie Bıruk Getachew 1.04.30’luk derecesi ile ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Bilgiç de 1.04.46’lık derecesi ile üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda ise, Muğla’dan yarışmaya katılan Mehtap Sızmaz 1.14.44’lük derecesi ile birinciliği elde etti. İstanbul Kasımpaşa’dan katılan Ümmi Kiraz 1.15.35’lik derecesiyle ikinci, İstanbul Beşiktaş’tan Esra Güllü 1.22.22’lik derecesiyle üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara protokol tarafından para, cumhuriyet altını ve madalya verildi.

Haberin Devamı