Gazete Vatan Logo
Magazin Yenilik peşinde koşan kokteyller

Yenilik peşinde koşan kokteyller

Nişantaşı’nın son dönemdeki en hip mekanlarından biri olan MUST, yaz ayları için hazırladığı özel mönüsü ve kokteylleri ile de dikkat çekiyor. Sizi serinletecek ve tadı ile miksoloji dünyasında keyifli bir keşif yaşatacak kokteyllerin yaratıcısı MUST bar şefi Zafer Aldoğan ile trendleri konuştuk

Yenilik peşinde koşan kokteyller

MUST’ın yaz kokteylleri mönüsünde neler dikkar çekiyor?

MUST açıldığından beri kokteylleriyle de öne çıkan bir mekan. Çok sevilenlerin yanına yaza uygun Californiacation, Moet Diamond ve Hennessy Face ekledik. Bunlar yaz boyunca konuklarımıza servis edeceğimiz kokteyller. Eminim bunları da çok sevecekler. Ayrıca çok sevilen ve MUST’la özdeşleşen Reyhan, MİM, G-G, On1 ve MUST da yine kokteyl mönümüzde yer alacak.

Kokteyl trendleri neye göre belirleniyor?

Yılladır bu işi yaptığım için hangi mevsimde hangi kokteylin en iyi gideceğini tahmin edebiliyorum. Tüm hazırlıklarımı ve denemelerimi de buna göre yapıyorum. Tabii tüm bunları yaparken hangi ülkede ve hangi şehirde yaşadığımız da çok önemli. Çünkü kokteyl yapımında malzeme seçimi ve temini lezzette en önemli faktör oluyor. Ben de ekibimle birlikte MUST’a başlarken çok sevilen Reyhan, MUST, MiM, G-G gibi kokteylleri hep bu şekilde özel reçetelerle hazırladım. Çıkan sonuçtan da çok memnun kaldım.

Türkiye’de kokteyl tüketimi sizce nasıl?

Eskiye oranla arttığını düşünüyorum. Tabii bunda mekan faktörü de çok önemli. Bazı mekanlarda kokteyl hiç içilmezken, bazı mekanlarda müdavimleri var. Biz MUST olarak başından beri kokteyl konusunu çok önemsediğimiz için bu konuda ciddi bir kitle yakaladık. Çünkü hazırladığımız her kokteylle farklı bir tat sunduk. Bu da çok sevildi. Bar kültürüne de ciddi katkısı olan kokteyl servisinin MUST için de oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdi yazın buna daha da ivme kazandırmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Acı kokteyller genelde sevilmiyor

Malzeme seçiminde neleri önemsiyorsunuz?

Ben her zaman yenilikçi olmanın peşindeyim. Yeni tatlar ve lezzetler yaratma beni mutlu ediyor. Bunun için de değişik meyve, sebze, baharat ve sos kullanıyorum. Malzeme konusunda bir diğer önemli konu ise süreklilik ve ulaşılabilirlik. İstediğiniz malzemeyi her zaman bulamazsanız, yarattığınız kokteylin aroması bozulur.

Tarifleriniz kolay uygulanan türden mi?

Benim reçetelerim özel. Tarifle olacak türden değil, işin aslını bilmek gerekiyor. Bu yüzden yapılışı çok önemli. Sadece Hennessy Face için farklı bir durum söz konusu. Onu evde kolayca hazırlayabilecekleri şekilde konuklarımıza verebiliyoruz. İsteyen kendi evinde de hazırlayabiliyor ama biz MUST’da içmelerini tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

Peki, kokteylde sunumunda en önemli üç şey nedir?

Renk, aroma ve görsellik. Çünkü, kokteyl içmek keyifli bir yaşam tarzıdır. Bunun için de detaylar her zaman çok önemli.

Türkler en çok ne tür kokteyller seviyor?

Acı-tatlı ve ekşi kokteyller çok seviliyor. Acı kokteyllerin bizim ülkemizde pek alıcısı olmadığını biliyorum.

Özel workshoplar da düzenleyeceğiz

Kokteyl sevgisinin bar kültürünün gelişmesinde de ciddi katkısı olduğu söylenir...

Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde barı çok popüler olan mekanların her zaman çok iyi kokteylleri vardır. Çünkü kokteyl içerken barda vakit geçirmek başka bir keyiftir. MUST’da da bu geleneği yarattığımızı düşünüyorum.

MUST’la yolunuz nasıl kesişti?

MUST’ın ortağı ve işletmecisi Ercan Gümüşkaya yıllardır yeme içme dünyasında olan biri. Bu işi de çok iyi yaptığını biliyorum. Bizim yıllar önce yollarımız Ulus 29’da kesişti. Sonra aradan çok uzun zaman geçti ve MUST için beni aradı. Bana kafasındakileri anlatınca hiç düşünmeden “evet” dedim. Henüz çok yeni olmamıza rağmen çok güzel bir yol kat ettik ve çok iyi geri dönüşler aldık. Yaz boyunca mönüye eklediğimiz yeni kokteyller eşliğinde konuklarımızı ağırlamaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Kokteyl workshop’ları yapıyor musunuz?

Yaz planlarımız arasında bu da var. Gelen konuklarımıza çok özel kokteyller hazırlama ve tatma imkanı sunuyoruz. Yeme içme trendlerinde sürece dahil olmak oldukça önemli olduğu için bunları yapmayı planladık. Bu tür renkli etkinliklere ev sahipliği yapacağız.