Gazete Vatan Logo

Yenikapı'da teröre karşı miting

"Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi İstanbul Yenikapı'da yapılıyor. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu da katılıyor. Alanda sadece Türk bayrağı taşınmasına izin veriliyor.

Yenikapı'da teröre karşı miting

Ankara'nın ardından İstanbul'da da bugün teröre karşı miting düzenleniyor.

Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen miting için hazırlıklar tamamlandı ve Yenikapı'da dev bir sahne kuruldu. Saat 16.00'da başlayan miting 19.00'da sona erecek.



Teröre karşı, birlik beraberlik mesajlarının verileceği mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılıyor.

DAVUTOĞLU: BU NE MUHTEŞEM BİR MANZARA

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu özetle şunları söyledi: ''Aziz İstanbullular aziz milletim hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı bereketi üzerinize olsun. Ne güzel bir ifade milyonlarca nefes... Bir albayrak bahçesi kurmuş olan her bir kardeşimin nefesini nefesimde yüreğini yüreğimde hissediyorum. Bu ne muhteşem bir manzara bu ne güzel buluşma bu ne güzel kardeşlik. Hangi milletin böyle asil bir bayrağı hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri var?

''KIYAMETE KADAR KARDEŞLİK DEMEYE HAZIR MISINIZ?''

Haberin Devamı

Burada Mehmetçik'in son nefesi var son emaneti var. Mehmetçik'in son nefesi için kardeşlik nefesini birleştirmeye hazır mısınız? O aziz Mehmetçik'in emanetine sahip çıkmaya hazır mısınız? Kıyamete kadar kardeşik demeye hazır mısınız?

''BU MİLLETİ BÖLMEK İSTEYEN HERKES KAHROLSUN''

Bu milleti bölmek isteyen herkes kahrolsun kahrolacak inşallah. Türk'ü Kürt'ten Sünni'yi Alevi'den kimse ayıramaz demeye hazır mısınız? Biz 13 yıldır AK Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik yürekleri birleştirmek nefesleri birleştirmek. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı kaldırdık. Kürtçe şarkı türkü dahi yasaktı bütün yasakları kaldırdık.''

''KÜRTÇE ŞARKI TÜRKÜ DAHİ YASAKTI, BÜTÜN YASAKLARI KALDIRDIK''

2002'de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı kaldırdık. Kürtçe şarkı türkü dahi yasaktı bütün yasakları kaldırdık. Artık silahları gömün silahlı gruplar Türkiye'yi terk etsin dedik. Ama Nevruz mesajına rağmen silahlı gruplar Türkiye'yi terk etmedi. Çözüm süreci doğru istikametinde yürürken dış odaklar Gezi provokasyonlarını başlattı. Daha sonra 17-25 Aralık kumpası kuruldu. Hedef milletin birliğini ve beraberliğini yok etmekti.

''HİÇ KİMSE REHAVETE KAPILACAĞIMIZI DÜŞÜNMESİN''

Haberin Devamı

Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılan kadar sürdürmeye kararlıyız. Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz.

''ERDOĞAN SOSYALK MEDYADAN ÇAĞRI DA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşları sosyal medya üzerinden mitinge davet etti. Erdoğan, ''Tüm vatandaşlarımızı bir olmaya, birlik olmaya, teröre karşı tek ses olmaya, Yenikapı'ya davet ediyorum'' mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Miting öncesinde alana Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin yanı sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı. Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi.

Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor.

Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler kuruldu.

ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI VERİLİYOR

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden daha önce yapılan açıklamada, Yenikapı miting alanında gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle bazı güzergahlarda değişikliğe gidildiği duyurulmuştu.

Haberin Devamı

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Yenikapı'daki miting nedeniyle saat 20.00'den itibaren, Bakırköy-Yenikapı ve Aksaray-Yenikapı güzergahları trafiğe kapalı olacak.

İDO’DAN UYARI

İDO da feribotla Yenikapı İskelesi'ne gelecek olanlara uyarı yaptı. Araçlarıyla gelenlerin tek yön olan 'Yenikapı-Eminönü' istikametini kullanmaları istendi.

"D-100, Hal Yolu, Havuzlu Kavşak-Atatürk Havalimanı Caddesi-Basın Ekspres Yolu, Ataköy Sahil-Adnan Kahveci Bulvarı, Ataköy Sahil Strazburg Caddesi-Ataköy Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü-Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi ve Millet Caddesi alternatif yollar olarak belirlendi.