Gazete Vatan Logo

Yeniden sandık başına

Belediye başkanlığı seçimi yarın bazı beldelerde tekrarlanacak.

Sakarya'nın Akyazı ve Kurudure ilçeleri ile Aksaray'da merkeze bağlı Sultanhanı ve Ağaçlı İlçesi’ne bağlı Camili beldelerinde yarın yeniden belediye başkanlığı seçimi yapılacak.


Akyazı ve Kurudere'de

Sakarya'nın Akyazı İlçesi ile Karasu İlçesi’ne bağlı Kurudere Beldesi’nde, 29 Mart seçimlerinin yapılan itirazlar sonucu Yüksel Seçim Kurulu’nca iptal edilmesi nedeniyle, seçmenler yarın yeniden sandık başına gidecek.


29 Mart'ta yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP adayı Yaşar Yazıcı 8 bin 142, SP adayı Hasan Akcan 8 bin 139 oy aldı. Sonuca SP’liler itiraz etmişti. Yüksek Seçim Kurulu, yeniden yapılan sayımın ardından bu kez seçimde akli dengesi bozuk kişilerin yanı sıra bir askerin de oy kullandığı gerekçesiyle seçimi iptal etmişi.


Yarın yenilenecek olan Akyazı İlçesi’ndeki seçimde, 101 sandıkta 27 bin 843 seçmen belediye başkanını seçmek için oy kullanacak.


Karasu İlçesi'ne bağlı Kudere Beldesi'nde de vatani görevini yapmakta olan bir kişinin oy kullandığı tespit edildiği gerekçesiyle belde belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesine karar verildi. Kurudere Beldesi’ndeki belediye başkanlığı seçimlerinde, AKP adayı Ali Dilsiz ile MHP adayı Mehmet Alemdar 615’er oy almıştı. İki kez yapılan sayımda adayların oylarının eşit olduğuna karar verilmişti. Ancak ilçe seçim kurulunca son kez yapılan sayımda, MHP adayı Alemdar’a verilen ve parti ambleminin üzerine vurulduğu için geçersiz sayılan 1 oy geçerli kabul edilmiş, belediye başkanlığını 616 oyla MHP adayı Alemdar’ın kazandığına karar verilmişti. Daha sonra ise bu kez askerden gelen bir kişinin oy kullandığı tespit edilince, beldedeki seçimler iptal edilmişti.
Kurudere Beldesi’ndeki seçimlerde, 8 sandıkta bin 813 seçmen oy kullanacak.

Sultanhanı ve Camili beldelerinde

Aksaray’da merkeze bağlı Sultanhanı ve Ağaçlı İlçesi’ne bağlı Camili beldelerinde belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

29 Mart günü yapılan seçimlerde Sultanhanı Beldesi’nde CHP adayı İsmet Sarı 2786, AKP adayı Seyit Temel 2781 oy almıştı. Ancak, AKP’nin seçim kuruluna yaptığı, akli dengesi yerinde olmayanlara oy kullandırıldığı yönündeki itiraz kabul edilince, seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Sultanhanı’nda yarın 5989 seçmen, belediye başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Camili Beldesi’nde ise 29 Mart günü seçimler yapılmamıştı. Daha önce alınan nüfusu 2 binin altında olan beldelerin köy statüsüne dönüşeceği kararının ardından, Camili Belediyesi meclisi, köy olmak yerine bağlı bulunduğu Ağaçlı İlçesi’nin mahallesi olma yönünde karar aldı. Ağaçlı Belediye Meclisi’nce de onaylanan bu karar üzerine Camili, Ağaçlı İlçesi’nin mahallesi oldu. Ancak, nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılması kararı, mahkemece bozulunca, bu kez Camili Belediyesi Meclisi yeniden bir karar alarak seçimlere girmek istediğini belirtti. Ancak, mahkeme seçimlere bir kaç gün kala, Camili’nin yeniden belde olması kararını verince, Camili’de sandık kurulamadı. Camili Beldesi’nde yarın sabah toplam 820 seçmen, Belediye Başkanılğı, Belediye Meclisi ve muhtarlıklar için oy kullanacak. Camili’de AKP’li Hayrullah Şahan, SP’li Necip Yavuz, başkanlık için yarışıyor.


Haberin Devamı