Gazete Vatan Logo

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda, yerel basına göre en az 49 kişi hayatını kaybetti. Saldırının gerçekleştiği kentte okullar tatil edildi, halkın camilerden uzak durması istendi. Yeni Zelanda polisi, ülkedeki tüm camilere kapılarını kapatması uyarısında bulundu.Başbakan Jacinda Ardern, 'Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri' dedi.Yeni Zelanda polisi, saldırıların ardından 3’ü erkek biri kadın 4 kişinin yakaladığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıda 2 Türk vatandaşının da yaralandığını açıkladı.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Christchurch kentindeki Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Saldırıda yerel kaynaklara göre en az 49 kişi hayatarı kaybetti, 48 kişi yaralandı.
Yeni Zelanda polisi, saldırıların ardından 3’ü erkek biri kadın 4 kişinin yakaladığını açıkladı. Polis yetkilisi Mike Bush, saldırıların ardından ülkedeki tüm camilere kapılarını kapatması uyarısında bulundu. Bush, saldırının ardından vatandaşların camilerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Len Peneha adlı bir görgü tanığı, siyah giyinmiş bir adamın Al Noor Camisi'ne girdiğini, ibadet için içeride bulunanlara ateş açtığını, içeride kargaşa yaşandığını, saldırganın, güvenlik görevlileri gelmeden camiden uzaklaştığını iddia etti. Peneha, camidekilere yardım etmek için girdiği sırada "her yerde ölen insanlar" gördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

YENİ ZELANDA'DA CAMİ SALDIRISINDA 2 TÜRK VATANDAŞI YARALANDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırya ilişikin yaptığı acıklamada katliamda iki Türk vatandaşının da yaralandığını duyurdu. Çavuşoğlu şunları söyledi: "Saldırıdan basın yayın organları ve siyasetçiler de sorumludur. Avrupa ülkelerinden Müslümanlar'a ve dinimize karşı nefret dilini ifade özgürlüğü ve demokrasi olarak nitelendirmemeleri ve önlem almaları gerektiğini hatırlatmak isterim. İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok."

CANLI YAYINDA PAYLAŞTI
Saldırgan, acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınla paylaştı.
SALDIRGAN KENDİSİNİ TANITTI
Saldırgan, katliam videosunda kendisini Brenton Tarrant olarak tanıttı.

Bir görgü tanığı da, askeri kıyafetler ve kamuflaj giyen bir saldırganın, otomatik bir tüfekle etrafa rastgele ateş açtığını söyledi.

Haberin Devamı