Gazete Vatan Logo

Yeni Zelanda'da camilere saldırı düzenleyen katil Türkleri de tehdit etmiş

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıkarken, saldırıda 5 silah kullanıldığı da görülüyor. Brenton Tarrant isimli saldırgan, saldırıyı iki yıl önce planladığını belirtirken 70 sayfalık manifestosunda Türkleri de tehdit etmiş.

Yeni Zelanda'da camilere saldırı düzenleyen katil Türkleri de tehdit etmiş

Yeni Zelanda'da onlarca kişiyi öldüren saldırganın yayınladığı uzun mesajda, Türkleri de tehdit ettiği ortaya çıktı.

Kendisini Avustralya doğumlu, 28 yaşında beyaz bir erkek olarak tanımlayan canavar, 'To Turks' başlığı altında akıl almaz ifadelere yer verdi:"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın doğu yakasında. Ancak Avrupa topraklarında yaşamaya çalışırsanız, sizi öldüreceğiz ve siz hamam böceklerini topraklarımızdan atacağız.Konstantinopolis'e gelir, şehirdeki tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinopolis tekrar Hristiyan şehri olacak."

Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıkarken, saldırıda 5 silah kullanıldığı da görülüyor. İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli saldırganın 28 yaşında olduğu tahmin ediliyor.Saldırganın saldırıyı iki yıl önce planladığını belirtiliyor. (Milliyet)