Gazete Vatan Logo

Yeni yılın teknolojileri Las Vegas’ta şov yaptı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show (CES) 2017 bugün kapılarını kapatıyor. Her yıl ABD Las Vegas’ta düzenlenen ve bu yıl 50’nci yaşını kutlayan teknoloji fuarında yüzlerce yeni ürün tanıtıldı.

Yeni yılın teknolojileri Las Vegas’ta şov yaptı

CES 2017’de 3 bin 800 şirket cep telefonundan saç fırçasına kadar en son teknolojilere sahip ürünlerini sergiledi. Eureka Park alanında ise 600 startup kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Sizin için CES 2017’de öne çıkan yeni ürünleri derledik...

Renklerin saflığını arttırıyor

LG Electronics, LCD TV’lerin görüntü kalitesini yeni bir seviyeye taşıyan Nano Cell teknolojili SUPER UHD TV’lerini CES 2017’de tanıttı. LG’nin Nano Cell teknolojili üçüncü nesil SUPER UHD TV serisi, en gerçekçi görüntüleri daha geniş bir izleme açısıyla sunarken oldukça ayrıntılı ve isabetli renkler üretebiliyor. LG’nin tüm SUPER UHD TV modelleri, Dolby Vision özellikli Aktif HDR teknolojisi sayesinde çoklu HDR formatlarını da görüntüleyebiliyor.Nano Cell, aşırı ışık dalga boylarını emerek, ekranda görüntülenen renklerin saflığını arttırıyor. Işık emme özellikleri, LG’nin yeni LCD ekranlarının farklı renkleri çok daha hassas bir şekilde filtrelemesine ve her rengin orijinal içerik üreticisi tarafından tasarlandığı gibi görüntülenmesine olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Sporcular için üretildi

Spor giyim markası New Balance, Intel iş birliği ile geliştirdiği ilk akıllı saatini CES 2017’de duyurdu. Sporculara özel olarak üretilen RunIQ akıllı saat gücünü Intel işlemciden alıyor. Intel’in Z34XX işmecisini kullanan RunIQ, oval tasarıma sahip. 1.39 inç AMOLED ekranla gelen saat 4 GB depolama alanı sunuyor. Su geçirmeyen cihaz Android Wear işletim sistemini kullanıyor.

En güçlü bilgisayarlar

HP, CES 2017’ye yeni ve güçlü bilgisayarlarla damgasını vurdu. HP’nin ürünleri arasında olan dünyanın en ince kurumsal dönüştürülebilir bilgisayarı EliteBook x360 uzun pil ömrü, iş birliğine dayalı çalışma ve güvenlik sunuyor. Spectre x360, 15,6 inç diyagonal 4K ekranıyla grafiklerde fark yaratıyor. Dünyanın en geniş kavisli çok fonksiyonlu bilgisayarı ENVY Curved All-in-One 34, entegre ses sistemi ve tasarımıyla öne çıkıyor.

Ses ekrandan yayılıyor

Sony, yeni ürün serisini görücüye çıkardı. BRAVIA OLED’in yeni A1E serisi, 4K HDR işlemci X1 Extreme gibi yüksek görüntü kalitesi sunan teknolojiye sahip. 4K HDR içeriğinin görsel çekiciliğini vurgulayan X1 Extreme, gerçek dünya görsellerini daha yakın bir şekilde yakalayan derin siyahları ve parlaklığı üretiyor ve kendinden ışık yayan OLED panellerin tam potansiyelini dışarı çıkarabiliyor. A1E serisi aynı zamanda Sony’nin, görüntüyü titreştiren ve sesin doğrudan TV ekranından çıkarılmasını sağlayan Acoustic Surface (Akustik Yüzey) teknolojisiyle donatıldı. Bu seri, genellikle ekranın dış çevresine yerleştirilmiş olan hoparlörleri bertaraf ederek, hoparlörsüz ve stantsız bir görüntü sunuyor. Ses ekrandan yayıldığı için görüntü ve ses bir olarak görsellerin gerçekliğini artırıyor.

Haberin Devamı

Samsung, QLED ile yeni kategori yarattı

Samsung Electronics, TV’den giyilebilir teknolojilere kadar uzanan yeni ürün portföyünü CES 2017’de tüketicilerle buluşturdu. Samsung, Quantum Dot teknolojisine sahip çerçevesiz QLED TV serisi ile yeni bir kategori yarattı. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, “QLED TV, yeni ve ileri Quantum Dot teknolojisi sayesinde renk hacmini yüzde 100 yeniden üreten dünyanın ilk televizyonu. Böylece tüm renkler tüm parlaklık seviyelerinde gösterilebiliyor. Tek bir şeffaf ‘Invisible Connection’ kablosu aracılığıyla tüm çevre aygıtlar toplanıp TV’ye bağlanabiliyor, böylelikle kablo karmaşasına son veriyor. QLED’in vazgeçilmez bir diğer özelliği ise Müzik, Spor, Eğlence gibi içerikleri tek bir platformda buluşturarak Smart Hub’ı bir adım ileriye taşımasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akıllı saç fırçası!

L’OREAL, kullanıcıların saç türünü analiz eden ve buna göre ürün öneren “akıllı” saç fırçasını tanıttı. Saç fırçasını sensörlerle geliştiren ve internete bağlayan şirket, saçın kuru veya ıslak olup olmadığını belirlerken fırçalama sırasında kullanılan kuvveti de analiz ediyor. Mobil uygulamaya bağlanabilen akıllı saç fırçası saçı sıcaklık, nem, kırılma, kopma gibi parametlerle derinlemesine analiz ederek puanlıyor ve en uygun bakım ürününü öneriyor.

Haberin Devamı

Askeri testleri geçiyor

Lenovo CES’te Gümüş Renk Seçeneği ve Ultra Hafif Kasası ile İş Dünyasının Yıldızı Yeni ThinkPad X1 Carbon’u tanıttı. Yeni X1 Carbon, karbon alaşımlı gövdeye sahip. Sıvı dökülmesine, ısıya, darbeye, neme ve diğer tüm zorlu koşullara dayanıklı olup tüm askeri testleri başarıyla geçiyor. Yeni ThinkPad X1 Carbon, 1.14 kg ile sınıfının en hafifi...

Kavisli ilk dizüstü

Acer Las Vegas’ta düzenlenen CES Fuarı’nda yeni ürünlerini gün yüzüne çıkardı. Bu ürünler arasında göz takip teknolojisi de dahil edilen dünyanın kavisli ekrana sahip ilk dizüstü bilgisayarı Acer Predator 21 X de bulunuyor.