Gazete Vatan Logo

Yeni yılın ilk günü

Yeni yıla zinde enerjik girmeniz için önerilerimi sizler için toparladım, unutmayın yıla nasıl başlarsanız öyle devam eder.

Yeni yılın ilk günü

Boş beyaz bir A4 sayfası kadar temiz, yeni başlangıçlar için ideal bir gündür. İster yeni yılı kutlayın ister kutlamayın herkeste bir sıfırlanma, başa sarma, geçmişi silme yeni yıla motive olma durumu söz konusu. Ve bir inanç olan nasıl başlarsak öyle gider pek çoğumuzun kafasında…

Durum böyle olunca aldığımız kararların, beklentilerimizin ardı arkası kesilmiyor. Eğer bu kararları alırken alkol oranını maruz kalmadıysanız güzel, kaldıysanız hatırlamak için zamana ihtiyacınız olabilir.

Kararların ve iyi dilkelerin hep en başında gelir sağlık. Pek çoğumuz spor salonu üyeliği yapar, malzemelerini hazırlar, sözler verir tam spor salonları ve spor mağazalarının hedef kitlesi olanların hareketidir bu. Bu sefer salonları açık hava mekanlarını ve mağazaları utandırmanın sırası geldi hadi kalkın.

Yeni yıla zinde enerjik girmeniz için önerilerimi sizler için toparladım. Unutmayın nasıl başlarsa yıl öyle gidecek

Bir şeyin yer edinmesi için en az 21 güne ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

1- Uyanın!
Geç yatsanız bile erken kalkmayı deneyin. Bu kendinizi daha zinde hissettirecek.
2- Su için!
Bir bardak ılık su ile kalmayın, en az yarım litre su tüketerek güne başlayın
3- Kahvaltı
Sakın geceden kalan peynirlere sabahta devam etmeyin. Mümkünse sebze ve meyvenin ağırlıklı olduğu bir kahvaltı hem enerji verir hem de sindiriminizi toparlamaya yardımcı olur.
4- Küçük adımlar
Spor salonunuzun kapalı olabileceği bahanesinin arkasında saklanmayın. Hangi sporu yapmayı severseniz sevin bugünü dünya açık havada yürüme günü ilan edin. Sıkı giyinip serin havayı burnunuza çekerek deniz kenarında ya da ormanda ya da evinize en yakın yeşillik alanda yürüyüş yapın.
5- Enerji uykusu
Gece geç yattınız, sabah erken kalktınız, ve kestirme dediğimiz minik bir uykunun tam sırası 1 saatle sınırlamak üzere uyuyun.
6- Akşam yemeği
Eminiz ki kimse onca yemeği ziyan etmeye niyetli değil. Bir gece önce bir kereden bir şey olmaz diyerek yediğiniz yemekleri ikinci kez tüketmeyeceğiniz, Protein ve sebze ağırlıklı yemeklerle keyfin tam sırası.
7- Kararları temize çekme sırası
Yıl sonu yeni yıla dair bir sürü plan yaptık. Şimdi bunları gözden geçirip onaylama vakti. Sağlık üzerine tavsiyem.
Sürdürdüğünüz bir sporunuz varsa ve seviyorsanız kaldığınız yerden devam. Yeni bir arayıştaysanız 3 ilgi çeken aktivite seçin ve 3’ünü birer hafta arayla deneyerek kendinize seçme şansı verin. Hiçbir şeye tahammülünüz yoksa yürüyüş yapma sözü verin. Şubat 1 de de devam ettiğinizden emin olun. Bir şeyin yer edinmesi için en az 21 kesin 40 güne ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Sağlıklı beslenmek kendinize duyduğunuz saygıyı pozitif etkiliyor. Başta kendiniz sonra sevdikleriniz için kendinize iyi bakmanın ilk şartı sağlıklı beslenmektir. Üşenmeyin yemeklerinize biraz kafa yormakta fayda var.

Haberin Devamı