Gazete Vatan Logo

Yeni yılı göremediler

Yozgat'ta buzlanan yolda kayarak kontrolden çıkan yolcu otobüsü, dere yatağına uçtu. Korkunç kazada 11 kişi öldü, 27 yolcu yaralandı

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne bağlı Sekili Beldesi yakınlarında aşırı buzlanma nedeniyle kayan yolcu otobüsü köprüden uçtu. Kazada biri çocuk 11 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı. Kaza dün sabah saat 05.30'da meydana geldi. Iğdır'dan Ankara'ya gitmekte olan Iğdır Turizm'e ait Necmettin Bağrıyanık yönetimindeki 76 AD 780 plakalı otobüsü, Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne bağlı Sekili Beldesi'nde buzlu yolda kayarak kontrolden çıktı. Otobüs Kızılırmak'ın bir kolu olan Delice Irmağı üzerinde bulunan Tevzili Köprüsü'nden aşağıya uçtu. Otobüste bulunan 11 yolcu olay yerinde öldü. Yaralanan 27 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Ölenlerden 5'i Azeri
Kazada Azeri uyruklu Hatice Aslan, Türkan Atmayev, Ceyhun Atmayev, Akife Dünyamalıyev ve Ceyhune Atmayev öldü. Biri çocuk olan diğer ölülerin kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor. Yaralılar şunlar: Hava Umut, Ahmet Umut, Özge Umut, Buse Umut, Halil Umut, Necmettin Bağrıyanık, Şöhret likan, Gülay likan, Raiden Likan, Fadime Taş, Esen Gül, Sude Gül, Ahmet Altay, Neslişah Altay, Musufean Altay, Refik Gakip, Telli Gakip, Camele Yılmaz, Orhan Yılmaz, Fatma Altay, Hadiye Altay, Nezih Şık, Hatice Şii, Kenan Köse, Nurettin incesu, Hacer incesu, Nuri Yılmaz.

Yol buzla kaplıydı
Kırıkkale Yüksek ihtisas Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nuri Yılmaz, "Yerköy'ün Serikli Beldesi'nden Kırıkkale'nin Çerikli Beldesi'ne kadar 40-50 kilometrelik yol buzla kaplıydı. Kar sürgünü vardı ve otobüs bir anda rotasını kaybedip, köprüden uçuruma yuvarlandık. Aşırı hız yoktu. Kaza, şoför hatası değil" dedi.

Öte yandan, aynı bölgede Erdoğan Dilmen yönetimindeki 34 VH 4555 plakalı Iğdır Can firmasına ait yolcu otobüsü ile 66 KF 101 ve 06 AHN 74 plakalı 2 kamyon da aşırı buzlanma nedeniyle devrildi. Bu kazalarda ölen ve yaralanan olmadı. Yozgat Valisi Hüseyin Önal ile Emniyet Müdürü Mehmet Akif Acarlı, Jandarma Alay Komutanı Kemal Yazıcı, kaza yerine giderek kurtarma çalışmalarını izledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 11 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Arınç, bütün vatandaşlara trafik kurallarına uymak konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı