Gazete Vatan Logo

Yeni yıla kristal karlar altında girin

Türkiye’de uluslararası standartlara sahip 5 kayak merkezi bulunuyor. Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Sarıkamış ve Erciyes’teki bu merkezler pistleri ve bütçe dostu konaklama tesisleriyle yılbaşında sizi bekliyor.

Yeni yıla kristal karlar altında girin

Türkiye’nin en uzun parkuru burada

Palandöken Dağları’na kurulmuş, Türkiye’nin en yüksek zirvesine sahip olan Palandöken kayak Merkezi, Erzurum şehir merkezinin çok yakınında yer alıyor. Günde 32 bin kişinin kayak yapabileceği pistlerin yer aldığı Palandöken’de 6 bin kişinin konaklayabileceği konaklama tesisleri bulunuyor. 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri, kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunuyor.

Ayrıca Palandöken kayak Merkezi’nin 3125 metrelik pisti, Türkiye’nin en yüksek rakımlı pisti.

Kış turizminin lideri konumunda
Uludağ kayak Merkezi, Türkiye’nin ilk modern kayak merkezi olma özelliği taşıyor. Bursa’ya bağlı olan ve şehir merkezine 36 km uzaklıktaki Uludağ kayak Merkezi, Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepelerinin üzerine kurulmuş. Uludağ, birçok konaklama seçenekleri ve özel pistleri ile bugün kış turizminin lideri konumunda.
Modern ve lüks konaklama tesisleri, alışveriş için mağazalar, kafe, bar ve diskoların yer aldığı Uludağ, günübirlik de birçok kayak tutkununu ağırlıyor. Pistlerde, kayak dışında, snowboard, bigfoot, kar motosikleti gibi aktiviteler de de yapılabiliyor. Çeşitlik zorluk derecelerine sahip 11 faklı pisti bulunan Uludağ’da, sekiz telesiyej ve yedi teleski hizmet veriyor.
En büyük rakibi Alp dağları pistleri
,
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Çamurlu Dağları’nda yer alan Sarıkamış kayak Merkezi, kar kalitesi ve pistleri bakımından dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alıyor. Ortalama yılın dört ayı 1 metre karla kaplı olan kayak merkezi, hem amatör hem de profesyonel kayakçılara hitap ediyor. Sarıkamış’ta, iki otel bulunuyor. Tesis, kars a 45 km Erzurum’a 140 km uzaklıkta yer alıyor.
Sadece Alp Dağları’na mahsus kristal kar özelliğine sahip karı, kayak sporu için son derece elverişli. Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe’nin muhteşem bir doğal güzelliği var. Ayrıca snowbord için en uygun pistler ve koşullar da bulunuyor.
Şehir merkezine yakın mesafede
Kayseri şehir merkezine 25 km uzaklıkta olan Erciyes kayak Merkezi, yakın çevredeki şehirlerden gelen kayakçılar tarafından tercih ediliyor. 1800 - 3 bin metre arasında yüksek zirvelere sahip olan kayak merkezinin pistlerinin toplam uzunluğu ise 12 kilometreyi buluyor. Kar kalınlığı 2 metreye ulaşan Erciyes’te sekiz adet mekanik lift bulunuyor. Liftlerden üçü baby-lift üçü teleski ve ikisi de telesiyej...
Snowboard’cuların cenneti
Son yıllarda yıldızı parlayan Kartalkaya kayak Merkezi, Bolu merkeze 38 km uzaklıkta, Köroğlu Dağları’na kurulmuş ülkemizin önemli kayak merkezlerinden biri. Kış turizminin ve snowboard sporunun en çok yapıldığı bölgelerden olan Kartalkaya’da üç büyük otel bulunuyor. Kartalkaya kayak Merkezi’nde, Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa standartlarında snowboard pisti de yer alıyor. İstanbul’a yakınlığından dolayı Kartalkaya’ya birçok günübirlik tur düzenleniyor. Kayak malzemesi almak istemeyenler için kiralama avantajı da var ama alışveriş için de seçkin mağazalar da bulunuyor. Kartalkaya’da iki adet telesiyej, altı adet teleski ve üç adet baby lift olmak üzere toplam 11 tırmanma sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı