Gazete Vatan Logo

Yeni yazarkasalara geçmek için son 6 ay

İş yerlerinin yazarkasa POS dönüşümü için son 6 ay kaldı. Verifone, yeni masaüstü yazarkasa POS cihazıyla pazara giriş yapmaya hazırlanıyor. Yeni modelini bu yaz piyasaya çıkaracak olan şirket ürünü uygun fiyatla sunacak

Türkiye’de, 3100 sayılı kanuna tabi tüm işyerleri eski nesil yazarkasalarını 1 Ocak 2016’ya kadar yeni nesil yazarkasalarla değiştirmek zorunda. Büyük dönüşümde son 6 aya girilirken Verifone, şık, akıllı ve kullanışlı masaüstü yazarkasa POS cihazıyla pazara iddialı bir giriş yapıyor.

65 bin civarında kurulu yazarkasa POS cihazıyla Türkiye yeni nesil ödeme kaydedici pazarının yüzde 30’una sahip olan Verifone, büyük yazarkasa değişimine de iddialı hazırlanıyor. Atıl konumdaki POS’ları yeni nesil yazarkasalara bağlamak için hazırlıklarını hızlandıran şirket, tasarımı ve uygulamalarıyla iddialı yeni ‘masaüstü yazarkasa POS’ modelini de bu yaz piyasaya sunacak.

Ulaşılabilir lüks

Verifone Türkiye, Güneydoğu Avrupa ve Rusya Genel Müdürü Onur Altınbaş, çok iddialı bir model üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Öyle ki hazırladığımız yeni nesil yazarkasa, kalitesi, fonksiyonelliği ve şıklığıyla göz kamaştırırken kullanıcıya da uygun fiyatla sunulacak. Bu her dükkan için ulaşılabilir bir lüks demek. İşletme sahiplerinin işini kolaylaştıracak, pek çok işlemi bir arada yapabilecek, ekstra kazanç imkanları sağlayacak bir cihaz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Teknolojisi yeni nesil bütün ödeme yöntemlerine uygun olan cihazlarının temassız bütün ödeme yöntemlerini kabul edebileceğini de aktaran Altınbaş, “Burada ‘bulut’ tabanlı ödemeleri, örneğin Apple Pay’i ilk günden kabul edebilecek bir çözümden söz ediyoruz. Zaten bizim ödeme terminallerimiz bütün bankacılık uygulamalarının yanı sıra Apple Pay, HCE, Apple Watch, Google Glass gibi tüm mevcut ve yakın gelecekte uygulamaya geçebilecek yenilikçi ödeme yöntemleri için gerekli teknolojik altyapıya sahip” diye konuştu.

Ekstra cihaz yok

Altınbaş, masaüstü yazarkasa dönüşümü için de yeni ve özel bir terminal üzerinde çalıştıkları bilgisini de verdi. Onay için gerekli ilk başvuruları da yaptıklarını belirten Altınbaş, “Bütünleşik masaüstü yazarkasa POS modelimiz, ekstra cihaz bağlamadan kartlı ödeme kabul edebilecek” diye konuştu.

Yüzde 50 pazar payı hedefi var

Haberin Devamı

Yeni modeli ile yeni nesil yazarkasa pazarına yüzde 20 payla başlayacağını öngören Verifone, toplamda yüzde 50 pazar payı hedefliyor. Toplam kartlı ödeme işlemlerinde yüzde 55-60 paya sahip Verifone terminalleri üzerinden ayda yaklaşık 60 milyon adet kartlı işlem geçiyor. Bu rakamın yeni nesil ürünlerle artması bekleniyor.

Türkiye’de pazar lideri

Verifone, 1981 yılında Amerika’da kuruldu. Global bir şirket olan Verifone, Kaliforniya merkezli ve New York Borsası’na kote bir Silikon Vadisi şirketi. Yılda yaklaşık 100 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yapan Verifone Holdings, güvenli elektronik ödeme çözümleri alanında dünya liderlerinden. Verifone, finans, bankacılık, perakende, hizmet, petrol, kamu, sağlık ve ulaşım sektörleri için güvenli POS ödeme sistemleri yazılım, üretim, satış ve teknik destek hizmeti sunuyor. Türkiye’de de pazar lideri konumunda olan Verifone’un ödeme sistemleri alanındaki çözümleri üye işyerleri ve bankaların her türlü ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanıyor.