Gazete Vatan Logo

Yeni yatırıma yer kalmadı

SON H5 yılda 1.6 milyar dolarlık yatırıma imza atan Ford Otosan, Gölcük’teki yeni fabrikası Yeniköy’le son limite dayandı. Şirketin bölgede yeni yatırım yapacak yeri kalmadı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, yeni yatırımlarla ilgili olarak “Kapasitemiz ve Gölcük arazimizden ötürü önümüzdeki 10 yılımız dolu. İnönü tesisindeki Cargo’yu geliştirdikçe, Ar-Ge ve ihracata daha fazla yatırım yaptıkça ileriye dönük büyüme planlarımız olacak” dedi.

Ali Koç, 11 ile 30 yaş arasını yurtdışında geçirdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Doğal olarak çok milliyetçi bir insanım. Yerel bir otonun dünya çapında marka olması beni her şeyden fazla heyecanlandırır.”

Türkiye ticari araç üssü

FORD Motor Company’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, yeni hafif ticari araç modelleri Courier’nin sadece Türkiye’de üretileceğini belirterek, “Bu kararla Ford Otosan’ı ve Türkiye’yi ticari araç üssü yapmayı planlıyoruz. Türkiye’de bulunmaya karar vermek, yatırım yapma kararı almak bizim için çok kolay” diye konuştu.

Haberin Devamı