Gazete Vatan Logo

Yeni vukuatları ortaya çıktı!

Wulff’un siyaset kariyerindeki tatil, uçak bileti, otomobil ve kıyafet ‘avantaları’ da açığa çıktı

İşadamı arkadaşından imtiyazlı kredi aldığı anlaşıldığı için istifası istenen Almanya Cumhurbaşkanı Wulff’un siyaset kariyerindeki tatil, uçak bileti, otomobil ve kıyafet ‘avantaları’ da açığa çıktı.

Yurt dışı gezilerinde yanından ayırmadığı bir iş adamından 2008’de 500 bin euro düşük faizli ev kredisi aldığı anlaşılan Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un bununla kalmadığı, mevkisinin avantajını kullanarak ‘tatlı hayat’ yaşadığı anlaşıldı. Kredi skandalının ardından özür dileyen ancak ortada istifasını gerektiren bir durum olmadığını söyleyen Wulff, dün Welt gazetesinin manşetten duyurduğu diğer vukuatları nedeniyle köşeye sıkıştı. İşte Cumhurbaşkanı’na ‘tatlı hayat’ yaşatan ayrıcalıklar:

EV KREDİSİ: Sıradan Alman vatandaşlar yüzde 6.5’la mortgage kredisi alırken, Wulff yüzde 0.9’dan 500 bin euro’yu cebine koydu.

TATİL: 2003 yılında Aşağı Saksonya eyaleti başbakanı olmasının ardından 6 kez aile tatiline çıktı. Bunların hepsinde iş adamlarının ev ve yazlıklarına konuk oldu. Tüm masrafları bu isimler tarafından karşılandı.

OTELLER: Özel seyahatlerinde ve davetli olduğu etkinliklerde otel masrafları ve oda yükseltme ödemeleri yine bu isimler tarafından gerçekleştirildi.

Eşine otomobil indirimi

UÇAK BİLETLERİ: Air Berlin CEO’su Joachim Hunold ile yakın aile dostluğu sayesinde hem eşi Bettina hem de kendisi için ekonomi sınıfı biletleri ücretsiz olarak Business Class ile değiştirildi.

KİTAP ANLAŞMASI: Seçim kampanyası sırasında kendisi ile yapılan söyleşilerin toplandığı kitabın baskısı ve reklam kampanyası iş adamları tarafından finanse edildi. Ayrıca bazı şirketler kitabın binlerce kopyasını almak için anlaşmalar yaptı.

OTOMOBİL: Berlin’deki bir otomobil galerisi, Wulff’un eşi Bettina’ya Audi Q3 model otomobil satışında çok düşük fiyat uyguladı. 2011 Mayıs’ında da oğullarının doğum gününde evlerine yeni bir otomobil gönderildi. Arabayı gönderen CEO, Wulff tarafından bir festivalde resmi davetli olarak ağırlandı.

KIYAFETLER: Wulff’un eşi Bettina, birçok moda evinden kocasının statüsü sayesinde hediye kıyafetler aldı.

‘Güvenilir bir siyasetçiyim’

Wulff, skandalın patlak vermesinin ardından televizyonda bir canlı yayına katılmış ve bazı yanlışlarının bulunduğunu ancak Alman halkının Cumhurbaşkanı olduğunu ve güvenilir bir siyasetçi olarak bilindiğini söylemişti.

Haberin Devamı