Gazete Vatan Logo

Yeni uygulama başladı! Doktor hastalarla telefonda görüşecek

Corona virüs önlemleri kapsamında hastanede oluşacak yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni uygulamaya geçildi. Doktorlar hastalarla telefondan konuşarak reçete yazabilecek, yeterli olmadığı takdirde hastaneye çağrılacaklar.

Yeni uygulama başladı! Doktor hastalarla telefonda görüşecek

Corona virüs salgını nedeniyle hastanelerde önlemler alınmaya devam ediliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de yeni bir uygulamaya geçildi. Adı 'Teletıp Poliklinik Sistemi'.

Hastaneye gelmeden doktorlar hastalarla telefonda konuşacak ve e-reçete yazabilecekler. Eğer yeterli olmazsa o zaman hastaneye çağrılacaklar.

Ege Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip Corona virüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerinin aksama olmadan sürdürülebilmesi için bu sistemin hayata geçirildiği belirtildi.

E-REÇETE YAZABİLECEKLER

Bir yandan poliklinik hizmetlerinin aksamaması diğer yandan ise hastaneye gelenlerin azaltılmasını amaçlayan uygulamaya göre, doktorlar poliklinik randevusu olan hastalara telefonla ulaşarak bulgular doğrultusunda ön değerlendirme yapacak, ardından da gerekli görürse "e-Reçete" sistemi üzerinden ilaç yazacak.

Doktorlar, telefonla görüşmenin yeterli olmadığını değerlendirdiği durumlarda ise aynı gün hastasını hastaneye çağıracak.

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık çalışanlarının üstün gayretleriyle Corona virüse karşı büyük bir mücadele verildiğini belirtti.

'STOK SIKINTIMIZ YOK'

Ege Üniversitesi Hastanesinin, gerek insan kaynağı gerekse malzeme stokları açısından Corona virüs mücadelesinde aktif rol oynadığını aktaran Buldan, "İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon içinde sağlık hizmetlerini yürütüyoruz. Yakın zamanda Sağlık Market Uygulamasına geçilmiş olmasının da katkısıyla şu anda stok sıkıntımız bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığının personel takviyesi yaptığını, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 194 hemşire, 31 sağlık teknikeri ilave alım izni verildiğini ifade eden Budak, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarıyla salgının en az hasarla atlatılacağına inandığını kaydetti.