Gazete Vatan Logo

Yeni üs Filipinler

Anti-terör uzmanları, son aylarda Irak ve Suriye’de büyük darbeler alan terör örgütü DEAŞ’ın kendisine yeni üs olarak, Güneydoğu Asya ülkelerinden Filipinler’i seçtiği yorumunu yapıyor.

Yeni üs Filipinler

Anti-terör uzmanları, son aylarda Irak ve Suriye’de büyük darbeler alan terör örgütü DEAŞ’ın kendisine yeni üs olarak, Güneydoğu Asya ülkelerinden Filipinler’i seçtiği yorumunu yapıyor. Mayıs ayı sonlarından bu yana Filipinler ordusu ile, DEAŞ bağlantılı militanlar, Mindanao Adası’nın güneyindeki Marawi kentinin kontrolü için çatışıyor. Çatışmalarda şu ana kadar 100’e yakın asker ve 45 sivil yaşamını yitirirken, 427 militanın öldürüldüğü belirtiliyor. Ordu yetkilileri, kentte halen 60-70 civarında DEAŞ militanı bulunduğunu ve bu militanların ellerinde 100 civarında sivil rehine olduğunu söylüyor.

Yetkililer, öldürülen militanlar arasında Çeçenistan, Hindistan, Endonezya, Malezya, Suudi Arabistan, Yemen, Pakistan ve Fas vatandaşı DEAŞ üyeleri bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti. Uzmanlar, Ortadoğu’daki çatışma bölgelerinden dönen Güneydoğu Asya kökenli militanların, yakın gelecek için büyük risk yarattığı görüşünde birleşiyor.