Gazete Vatan Logo

Yeni Survivor hangi ülkede çekilecek?

Acun cevabı verdi...

Acun: "Yeni Survivor Malezya ya da Tayland'da. Esat yarışma biter bitmez oralara gidecek"

Kilo vermişsin, sırrı sürekli elinde olan Hindistan cevizi olabilir mi?

7 kilo verdim burada. Benim bir huyum var bir şeyi çok sevdiysen sürekli onu yaparak yaşayabiliyorum. Hindistan Cevizi'ni de çok seviyorum, ondan mı bilmem ama.

Beşinci Survivor, farklı olan ne, bu kez neyi başardın sence?

Dördüncü üçüncüden, beşinci dördüncüden daha iyi reyting aldı. Reality Show'larda reytingin yukarı tırmanması kolay değil. Bu seyircinin her şeyin gerçek olduğuna inanması demek. O açıdan çok mutluyum. Her dakika yeni bir format yaratmak zorunda değiliz, o formatı daha iyi noktalara taşımak da beceri. Biz bunu yaptık. İngiltere'den Survivor temsilcisi geldi, inceledi ve "Gördüğüm tüm Survivor'lardan iyisiniz" dedi.

Ödül oyunlarında çıta bayağı yükseldi.

Bizde para hiç ön planda olmadı. Bir ilginçlik yakaladıysam ve istiyorsam olayın faturası geldiğinde görürüm rakamı. Hiçbir şey kazanamasanız bile halkın beğenmesi yeter. Bu sene sadece ödüller için 2 milyon dolar harcadık. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir rakam. Normal bir Survivor'ın ödül bütçesi 200 bin dolar falan, Amerikalı 400 bin harcıyor, biz 2 milyon dolar harcadık. Bir dahakinde daha büyüğünü yapacağım.

Toplamda?

Bu sene 90 gün kaldığımız için artan bir masraf oldu, toplam maliyet 10 milyon doları buldu. Aynı prodüksiyonu 2 milyon dolara da çekerdim. O sayıda kamera ve insan kullanırsın, çekersin. Helikopter kamera kullanıyoruz iki tane, montajcılarımızın hepsi adada. Daha çok görüntü için daha çok montaj seti lazım.

Çok etkileyici...

Benim şirketimde çalışan herkes yaptığı işi kendi işi gibi görür, sahiplenir. Öyle problemleri öyle kıvraklıkla çözerler, öyle son dakika görüntüleri yetiştirirler ki... Aslında bütün bunların sebebi sevgi ve sevgi denen şey çift taraflıdır. Umarım uzun yıllar böyle gider.

Tatil ne zaman başlıyor ya da var mı?

Tabii ki! Kıbrıs finallerinden hemen sonra, gerçi benim 10 günlük bir iş trafiğim var. Sonra iki ay kimse çalışmayacak, ekip için hain planlarım var. Yanmaya devam. Tüm ekiple tekne turu yapacağız. Sonra Ramazanımız var, toplu iftarlarımız olur. Ardından da yeni sezon başlar.

Bu arada Dominik'e veda mı ediyoruz?

Büyük ihtimalle. Yeni Survivor Malezya ya da Tayland'da. Esat yarışma biter bitmez oralara gidecek. Onun için de parantez açayım, o kadar sosyal adam 95 gün boyunca adada her oyunun başındaydı, çocukluk arkadaşım.

Peki bir sonraki Survivor? Flaş isimler var mı?

Survivor öyle bir yarışma ki çok ünlü ama survivor için yaratılmamış birini oraya götürmek çok riskli. Kendisi de biz de zarar görürüz.

Gerçi en kötü Zeynep Tunuslu'ya olan olur, adapte olamaz elenir.

Tabii ki ama ben katılana da bir şey versin isterim. Survivor ruhu taşımayanı, isterse Türkiye'nin en popüler ismi olsun, götürmem.

Bir sürü yeni ünlü adaylarımız oldu. İstanbul'a dönünce teklif üstüne teklif alacaklar. Müdahale edecek misin?

Bizim bir sözleşme imzalatıyoruz. Kontrol bizde. Yarışmacı bize uygun olmayan bir programa çıkamaz. Bizi, kendini küçük düşürecek bir şey yapamaz. Bu en az bizim kadar onu da koruyan bir durum. Hatta kazandığı paralardan yüzde 20 alma hakkımız var sözleşmeye göre ama bu zamana kadar hiç yapmadık. Kontrolden çıkmış psikopatın teki çıktı yarışmacı mesela, sigortam olmak zorunda.

Anıl'ın peşindeymiş herkes. Genç, alışık değil üne, yanlış adım atabilir. Ne dersin?

Anıl bana sormadan bir şey yapmaz, çok efendi ve saygılı. İkinci yedekken iki yarışmacı birden çekilince geldi. Begüm de inanılmaz bir hikaye, ilk 14'e giremezdi sevilme listesinde, nerelere geldi.

En zor soruya hazır mısın? Ama cevaplamam demek yok.

Ben de muhabirlikten geliyorum Nazenin korkutamazsın, sor.

Survivor'ı sen sunmasaydın kim sunsun isterdin?

Çok güzel bir soru... Murat Boz olabilir, çok da iyi yapar bence. Burcu Esmersoy'un da altından kalkacağına eminim.

Sıradaki hedefin ne çok korkuyorum Survivor Marslılar-Venüslüler falan dersin diye...

Yeni hedefim başka ülkelere Survivor yapıp, o ülkede reytingde bir numara olmak. Romanya ve Yunanistan'la görüşüyorum. A'dan Z'ye Acun Medya yapımı olacak. Benim mesaim bitmez.

Acun'un gözünden dört finalist...

Hasan: Survivor için doğmuş
Anıl: Kadere inancın örneği
Begüm: Survivor'ın sürprizi
Nihat: Geleceği en parlak olan

(Nazenin Tokuşoğlu / Habertürk)

Haberin Devamı