Gazete Vatan Logo

Yeni Sivas Valisi'ni karşılama kuyruğu

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı iken Sivas Valiliği'ne atanan Ali Kolat, bugün kente gelerek görevine başladı.


İl protokolü, Valilik binası önünde uzun bir karşılama kuyruğu oluşturulurken, emniyet kökenli vali için polis müdürleri de tam kadro hazır bulundu.


VALİ'YE HOŞGELDİN KUYRUĞU

Sivas Valiliği görevine atanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Kolat, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile kente geldi. Kolat'ın isteği üzerine havaalanında tören yapılmadı. Vali Ali Kolat'ı havalanında Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Doğan karşıladı.




Karayolu ile Valililik makamına hareket eden Kolat'ı Valilik girişinde geniş bir protokol grubu karşıladı. Çeşitli daire müdürleri, Valilik personeli, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de hazır bulunduğu karşılama törenindeki kalabalık dikkat çekti. Makam aracıdan inen Vali Ali Kolat ilk olarak polislerden oluşan tören birliğini selamladı. Vali Kolat, kendisine hoşgeldin çiçeği veren minik bir çocuğu da sevdikten sonra, karşılamaya gelenler ile tek tek tokalaşarak makamına geçti.


Bir süre makamında kalan Vali Kolat, daha sonra düzenlediği basın toplantısında Sivas gibi tarihi ve kültürel güzellikleri olan bir kente atanmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Sivas'a layık olmaya çalışacaklarını ifade eden Kolat, “Burada hizmet eden önceki valiliremize teşekür ediyorum. Burada kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışma yürüteceğiz. Her yönü ile bir desteğe ihtiyacımız olacak. Vatandaşımıza, kentimize en iyi hizmeti sunma azim ve kararlığı içerisinde olacağız” diye konuştu. Kolat’ın ilk olarak Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret edeceği öğrenildi.

Ali Kolat kimdir?

1951 yılında Malatya’nın Darende İlçesi’nde dünyaya gelen Kolat, 1974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İçişleri Bakanlığı'nda göreve başlayan Kolat, 1976 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Kayseri Maiyet Memurluğuna atandı. Çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yaptıktan sonra Belçika'da Belediyecilik ve Adli Polis okullarında araştırma ve incelemelerde bulundu. 1988 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığına atanan Kolat, 1991 yılında Başmüfettiş oldu. 2004 yılında Teftiş Kurulu Başkanı olan Ali Kolat'a Polis Bakım ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi de verildi. 2008 yılında Personelden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcı olan Kolat evli ve 3 çocuk babası.

Haberin Devamı