Gazete Vatan Logo

Yeni sezon kadınları motive ediyor

BETA Genel Müdürü Akyıldız, mağazada yeni sezon ürünü görmenin ekstra alışveriş motivasyonu sağladığını belirterek “Kadın müşteriler ilk ürüne sahip olmak istiyor” dedi

Yeni sezon kadınları motive ediyor

Türkiye’de 30 yılı aşkın deneyime sahip olan BETA, sonbahar-kış sezonunu açan ilk marka oldu.

BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, “Sürekli indirimli ürünler arasında alışveriş yapan tüketiciler için bir mağazada yeni sezon ürün görmek ekstra bir alışveriş motivasyonu sağlıyor. Tüketiciler arasında pazara sunulan ürüne ilk olarak sahip olmak isteyen ve ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan bir kitle var. Yeni ürünleri ne kadar erken sunarsak o kadar fazla sadık müşteri kazanıyoruz” dedi. Geçtiğimiz yılı 67 milyon TL’lik ciroyla tamamladıklarını, 2017 sonunda bu rakamı 90 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Akyıldız, özellikle sezon geçişlerinde tüketicilere yeni ürünler sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Sezonu erken açtık

“Şu anda kış sezonunu açan bizim dışımızda bir ayakkabı markası yok. Sezonu erken açmanın çok büyük faydaları var” diyen Akyıldız, sürekli indirim ve aynı ürünleri gören tüketiciler için bir mağazada yeni sezon ürünü görmenin ekstra bir alışveriş motivasyonu sağladığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Akyıldız, şu değerlendirmeyi yaptı:

“BETA olarak, açtığımız erken sezon ürünleriyle sektörde modayı ve çizgiyi oturtmaya başlamış oluyoruz. Diğer yandan müşteriler arasında pazara sunulan ürüne, ilk olarak sahip olmak isteyen ve ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan bir kitle var. Yeni ürünleri ne kadar erken sunarsak o kadar fazla sadık müşteri kazanıyoruz.”

Ayakkabıya % 10 kur zammı

BETA’nın indirim dönemleri konusunda tüketicilerinin algısında farklı bir noktada olduğunu kaydeden Barbaros Akyıldız, “İndirim yaratan marka değiliz. Sezona 800-900 TL ile başlayıp, sonra 200 TL’ye kadar indirim yaptığımız dönemler hiç olmuyor” dedi. Akyıldız, yeni sezon fiyatlarının döviz nedeniyle yüzde 10-15 zamlı olacağını kaydetti.