Gazete Vatan Logo

Yeni Sedan teste kamuflajla çıkacak!

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, yeni otomobil projelerinin ilk doğumunun bu yıl yaşanacağını belirterek, bunun heyecanı içinde olduklarını söyledi. Sedanın fabrikada deneme üretimlerinin başladığını duyuran Eroldu, şöyle devam etti.

“Belki belli bir süre sonra Bursa sokaklarında da siyah kamuflajlı arabaları görmeye başlayacağız. Sedan modelimizi bu senenin son çeyreğinde, piyasaya çıkartmayı öngörüyoruz. 2016’da da kısmet olursa hatchback ve station wagon modellerini alacağız. 2015 sonunda Yeni Fiorino’yu tamamlayıp 2016 başında piyasaya sunmuş olacağız. Dolayısıyla 7 modeli Tofaş’ta üretir duruma geleceğiz.”

Türkiye pazarının 2015’e tahminlerinin ötesinde çok hızlı başlangıç yaptığını kaydeden Eroldu, “Biz de aynı paralelde hızlı bir başlangıç yaptık ki bazı ürünlerimizde talebi karşılamakta da zorlanıyoruz” ifadesini kullandı. Tofaş CEO’su, euro-dolar paritesinin etkisini değerlendirirken, Amerika’ya ihracat yaptıklarına işaret ederek, 700-800 dolar gibi bir maliyet avantajının çıktığını, karlılıklarını olumlu etkileyeceğini söyledi.