Gazete Vatan Logo
Magazin Yeni şarkımız çok yalın

Yeni şarkımız çok yalın

Türk rock müziğinin önemli gruplarından Seksendört, yeni teklisi “Yorma”yı yayınladı. Poll Production etiketiyle sadece dijital platformlarda olacak şarkının söz ve müziği Serter Karadeniz ile Mehmet Uludağ’a, düzenlemesi Tuna Velibaşoğlu’na ait. Grup ile yeni teklisi ve projelerini konuştuk

Yeni şarkımız çok yalın

Uzun soluklu bir grup olarak, bunca yıldır birlikte üretmenizin sırrı nedir?

En büyük sırrı, yaptığınız işi sevmektir diye düşünüyoruz. Ne yaptığınızın farkında olup, istikrarlı bir şekilde üretim yapmak... Atlanmaması gereken bir diğer önemli faktör de insan ilişkileri ve iletişim. Ne söylediğinizin değil, nasıl söylediğinizin önemli olduğunu unutmamak gerekiyor hiçbir zaman.

Genellikle şarkılarınızı Tuna Velibaşoğlu yazarken, yeni şarkı Yorma’da Serter’in de imzası bulunuyor. Bu şarkının hikayesi nedir? Grubun kariyerinde nasıl konumlandırıyorsunuz?

Bu aslında çok da önemli bir detay değil. Zaman içerisinde başka yazar ve bestecilerden de eserler aldık. Bu daha çok tüm ekibin kalbinin hızlı çarptığı şarkıyı bulmakla alakalı. Eğer işin başında bir prodüktör varsa onun seçimi de çok önemli şüphesiz. Elimizde neredeyse 2 albüme yetecek kadar eser vardı, aralarından yürüdüğümüz yola en iyi hizmet edecek olanı seçmeye çalıştık. Amacımız, bugüne kadar konserlerde en büyük tepkiyi aldığımız iki şarkı olan, “Ölürüm Hasretinle” ve “Kara Gözlüm”e yakın bir iş çıkarmaktı. Tuna son dönemde, şiirsel yanı kuvvetli uzun metinler yazmaya başlamıştı; bu durum çoğu zaman şarkının algılanma ve ezberlenme süresini negatif yönde etkiliyordu. “Yorma” yalın dili ve melodisiyle, her anlamda amacımıza doğru hizmet edecek şarkı olduğundan, seçimimizi ondan yana kullandık.

Haberin Devamı

SERİ KONSERLER GELİYOR

Müzik dışında uğraştığınız başka işler, hobiler var mı?

Spor yapmak ve sosyal faaliyetler dışında pek de başka şeylere vakit kalmıyor açıkçası. Çünkü hemen hepimizin kendine ait başka projeleri ve uğraşları var. Hemen her gün ortalama 16 saatimiz müzikle geçiyor.

Bu yaz için planlar nedir?

İlk hedefimiz, uzun zamandır ara verdiğimiz bar ve gece kulübü konserlerine geri dönmek. Yazlık bölgelerde seri konserler yapmak, hem çok keyifli hem de antreman anlamında çok faydalı oluyor. Tabi bu arada sonbahar dönemi için, yeni teklimizi ve videomuzu da hazırlıyor oluruz. Bir de fırsat olursa uzun bir tatil yapabilmek isteriz.

Haberin Devamı

DAHA OLGUN KARARLAR ALIYORUZ

Yorma’nın klip çekimleri nasıl geçti?

Çocukluk arkadaşımız ünlü reklam yönetmeni, Enes Erkan ve ekibiyle çalıştık. Beykoz Kundura Fabrikası’nda büyük bir hangarda Enes’in oluşturduğu dekorda gerçekleştirdik çekimleri. Mükemmel bir ekip uyumu neticesinde çok güzel bir sonuç çıktığını düşünüyoruz. Klibin performans ağırlıklı olması ve kendi kıyafetlerimizle çekim yapmanın büyük bir pozitif etkisi oldu çıkan işe.

Tuna, birçok başka isme prodüktörlük yapan ve şarkı yazan kişi olarak sıradaki işlerden bahseder misin?

Hiç hız kesmeden Seksendört’ün bir sonraki teklisini hazırlamaya başlayacağım, bu sayede uzun süren durgunluk dönemimizi hızlı bir şekilde atlatmayı hedefliyorum. Bunların yanı sıra Emre Aydın ile şu an bahsedemeyeceğim iki sürpriz proje üzerinde çalışmalara başladık. Bir diğer yandan, Manga ekibi ile beraber çok güzel bir projeye imza atıyoruz. Önümüzdeki temmuz ayında yayınlanmak üzere, tüm gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak karma bir albüm hazırlıyoruz.

Haberin Devamı

Şarkı sonrasında yeni bir albüm kaydetme planı var mı?

Büyük ihtimalle birkaç tekli daha yapacağız, çünkü grup içerisinde bazı değişimler söz konusu. Hayatımızla ve geleceğimizle ilgili daha olgun kararlar alma sürecindeyiz. Yeni sistemimiz tamamen oturduktan sonra, salim ve sakin kafayla sadece albüme odaklanarak girmek isteriz.