Gazete Vatan Logo
Magazin Yeni rolüne hazır

Yeni rolüne hazır

Şu ana kadar ciddi yol katetti, peki sırada ne var? Annelik. Keira Knightley, ELLE dergisine hayatını daha az sıradan yapan şeyin ne olduğunu anlattı...

‘Evliliğimi kurtardın’

Röportaj yapmak için bir gününü oyuncu Keira Knightley ile Londra’da geçiren Mark Smith, dergiye çeşitli yıllarda 7 kez kapak olan Keira Knightley’in ‘nasıl utangaç bir genç kızdan kendine güvenli bir kadına dönüştüğünü’ belirterek gözlemlerini anlattı. “Çekimden sonraki röportajımız başlayalı tam 38 dakika olmuştu ki Keira evlilik yüzüğünü kaybettiğini fark etti. Yüzük binadan asistanlardan birinin cüzdanında çıkmış ve kaybolmasın diye saklanmış. İşin tuhaf yanı, Keira’ya tam da maddiyata düşkün olup olmadığını sorarken bunun farkına varmasıydı. Yüzüğü geri getirmeleri için birkaç telefon görüşmesi yapmadan önce, ‘İşte sorunun cevabı’ diyor bana gülerek. Yaklaşık bir saat sonra, asistanının Londra otobüsünden inip Keira’nın zarif altın alyansını getirdiği an, kesinlikle LoveActually’yi aratmayacak bir sahne. Keira müteşekkir: ‘Evliliğimi kurtardın!’ diyor. Gerisini de birkaç ay sonra anne olmaya hazırlanan Keira anlatsın.”

EVE EKMEK GETİREN KİŞİ HEP ANNEM OLDU

“Ne yazık ki çocuk ölümlerini ciddiye almıyoruz ve bu utanç verici. Böylesine önemli bir şeyin nüfusun yarısının başına gelmesi inanılmaz. Pek çok insanın hayatındaki en önemli şey olmasına rağmen konuya eğilen çok az. Çocuk doğumuyla ilgili bir film çekildiğini hayal bile edemiyorum, ölüm ve öfkeyle ilgili çok daha fazla şey yapılıyor. Annemin babamdan fazla para kazanmasının neden garipsendiğini hiçbir zaman anlamadım. Yani bunun konu bile edilmesi saçma. Onların ilişkisi her zaman bir ortaklık gibiydi. Uzun bir dönem annem (oyun yazarı ve senarist SharmanMacdonald) eve ekmek getiren kişiydi. Babam (aktör WillKnightley) bu konuda her zaman sağlam durdu ve anneme sonsuz destek verdi.”

Haberin Devamı

BEN TELAFFUZ HATASI BİRİYİM

“İsmimin “Kiera” olması gerekiyormuş. Babam bir gün TV’de gördüğü Rus buz patenciyi çok beğenmiş ve onun ismini vermek istemiş bana. Ama annem nüfus kağıdımı çıkarmaya gittiğinde yanlışlıkla “ie” yerine “ei” demiş, çünkü annem harfleri heceleme konusunda berbattır. Annem eve döndüğünde babam: ‘Lanet olsun! İsmini yanlış mı telaffuz ettin?’ demiş. Zaten ellerinden ne gelirdi ki? Kağıda öyle yazılmış bir kere. İşte ben buyum. Bir telaffuz hatası. Erkek kardeşim Caleb, öyle antika biri ki... Foley sanatçısı (sinema, TV ve radyo için günlük ses efektleri yaratan biri) ve BBC RadioFour için çok iş yapıyor. Müzikle iç içe ve her zaman müzik gruplarında yer almıştır. O bir matematikçi rock bateristi. Kocam ona hayran. Caleb’in beyni benimkinden tamamıyla farklı bir şekilde çalışıyor. Ne yaptığını anlamıyorum, o da benim ne yaptığımı anlamıyor. Biz kız ve erkek kardeş olarak birbirimizle son derece uyumluyuz. Çünkü, ‘Bu senin alanın, bu da benim alanım’ diyoruz.”

Haberin Devamı