Gazete Vatan Logo

Yeni projeler yolda

Komyapı yeni projeler için çalışmalara başladı

Kombassan Holding’in inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketi Komyapı önemli projelere imza atarken, süresinden önce tamamladığı projeler ile de takdir toplamaya devam ediyor.

Son olarak Sivas, Malatya ve Konya’da toplam 1885 konutun yer aldığı projeleri süresinden önce tamamlayan Komyapı, şu anda inşaatı devam eden 5 projede toplam 1615 konut ve 250 yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatını hızla devam ettiriyor.

'Sürdürülebilir ve verimli üretkenlik'

Komyapı’nın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Komyapı A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Erdem bu yıl Ankara, Alanya, Karaman ve Konya’da başlanacak yeni projelerle birlikte sektörde çıtayı yükselteceklerinin altını çizerek, müşteri beklentilerinde büyük değişimler yaşandığını söyledi. “Önceden üretebilmek yetkinlikti, şimdi ise ‘sürdürülebilir ve verimli üretkenlik’ büyük önem arz ediyor” şeklinde konuşan Erdem,özellikle son yıllarda markalı konut üretmenin sektörde yaygınlaştığını söyledi.

Bin 500 konutluk proje

Konya’nın Selçuklu ilçesi, Sille Ak Mahalle mevkiinde 220 bin metrekare alan üzerinde yeni bir yaşam merkezi oluşturan Komyapı, ilk etapta 474 konutun inşaatını tamamlayacak. Proje ile ilgili bilgi veren Komyapı A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Erdem, Göztepe Konutları olarak adlandırılan projenin tamamının 1500 konuttan oluşacağını belirtti.

Haberin Devamı

İlkokul, sağlık tesisi, cami ve çocuk oyun alanlarının da tamamlanması ile birlikte yeni bir yaşam merkezinin daha hayata geçeceğini belirten Erdem, Göztepe Konutları’nın yeni yapılacak olan İstanbul – Antalya çevreyolu bitişiğinde yer alacağını sözlerine ekledi.

'Nitelikli alanlar üretmeyi hedefliyoruz'

Konut ve iş yeri projeleri üreten bir firma olarak öncelikli olarak nitelikli alanlar üretmeyi ve bu alandaki talepleri karşılamayı hedeflediklerini belirten Erdem şunları söyledi: “Firmamız bugüne kadar sadece TOKİ’ye ait, 9 binin üzerinde konut, 5 adet okul, 5 adet cami, karakol, kreş, sosyal ve ticari tesisin müteahhitliğini üstlenmiştir. Diğer resmi idarelere de kültür merkezi, spor tesisi, gıda pazarı, ticaret merkezi, kanalizasyon hatları, konutlar, hizmet binaları inşa etmiştir.

Haberin Devamı

Özel sektörlere fabrika binaları, oteller, alışveriş merkezleri, yüksek katlı bina inşaatlarını yapmış, kendi geliştirdiği konut projeleri ile 3 binin üzerinde vatandaşı ev sahibi yapmıştır. Komyapı, yurtdışı çalışmalarını 2003 yılından itibaren sürdürmekte olup, Sudan’ın başkenti Khartum’da MZK Alışveriş Merkezi, Sivil Havacılık hangar binaları, Al Salam Bankası, SMT Spor Kompleksi inşaatları, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Al Sadhan Alışveriş Merkezi, Yemen’in başkenti Sana’da iki adet köprülü kavşak inşaatı projelerini kısa sürelerde tamamlamıştır.”

'Gelişerek yükselmeyi esas alıyoruz'

Türkiye’nin ilk bilim merkezi projesinin müteahhitliğini yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Erdem,“Yurt içi ve yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdik, ayrıca Konya’mız ve Ülkemizin markası haline gelen Hz. Mevlana’nın anma etkinliklerinin düzenlendiği Mevlana Kültür Merkezinin inşasını 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak teslim ettik.

Haberin Devamı

Halen yapımını sürdürdüğümüz ve yeni başlayacaklarımızla beraber yurdumuzun değişik şehirlerinde birçok proje inşaatı devam etmektedir. Tüm yatırımlarımızda, bölge insanı ile ekonomisinin gelişerek yükselmesini esas alıyoruz” dedi.