Gazete Vatan Logo

Yeni parti kuralları

Rahat yaşam tarzımız doğrultusunda hafif ve sağlıklı yemeklerin yendiği, az içki içilen, saat gece yarısını bulmadan sona eren yeni nesil ev partilerine hazır mısınız?

Yeni parti kuralları

Evde parti vermenin kuralları değişti. Bundan birkaç yıl öncesine kadar yemekli ev partileri samimi ve neşeli bir gösteriydi. Bu tür yemekli partiler toplumsal tehlikelerle dolu bir aktiviteyken artık rahat yaşam tarzımız doğrultusunda hafif ve sağlıklı yemeklerin yendiği, az içki içilen, saat geceyarısını bulmadan sona eren yeni nesil ev partilerine hazır mısınız?

“Milenyum kuşağı ebeveynlerinin alışkanlıklarını terkediyor, buna eğlence ve partiler de dahil” diye görgü kuralları uzmanı Thomas Blaikie, akşam yemeği davetlerinin hafta içi 22:30’da, hafta sonları da 23:15’de sona ermesi gerektiğini söylüyor. Blaikie ev sahibine götüreceğiniz şarabın ucuz olmaması gerektiğini belirterek yeni parti kurallarını da şöyle anlatıyor.

Partiye 10-15 dakika geç katılın

Bir ev partisine davetliyseniz asla ama asla belirlenen saatten önce ya da tam zamanında gitmeyin. Erken katıldığınız bir partide konuklar gelene kadar tabiri caizse “saksı” gibi bir kenarda kokteyl yudumlayarak beklersiniz. Partiye yeni kurallar gereği 10 -15 dakika geç gelin ki karizmanız bozulmasın.

Haberin Devamı

Kaliteli bir şişe şarap alın

Herkes partilerde bira içer ve her biranın kalitesi ise aynıdır. Diyelim ki kalburüstü bir partiye davetlisiniz, o zaman biraz daha kaliteli, mümkünse üzerine birkaç kelam edebileceğiniz bir şişe alıp partiye götürün.

Kibar olacağım diye çiçek götürmeyin

Parti sahibine asla çiçek götürmeyi denemeyin! Nedeni ise son derece basit, parti sahibinin o kargaşada çiçekleri koyacak vazo bulması onu strese sokacaktır. Siz siz olun parti sahibine ertesi gün çiçek gönderin. .

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer!

Vegan olabilirsiniz, vejetaryen de. Ya da öldürücü bir gıda alerjiniz de olabilir. Bunu mutlaka ev sahibine partiye katılmadan önceden haber verin, sizin yemeniz için bir şeyler ayarlayacaktır.

Cinsellik ya da politika konuşun

Parti sohbetlerinde aile meseleleri partide eğlenmeye gelenleri ilgilendirmez, satın almak istediğiniz bir arabadan ya da evden de bahsetmeyin. Politika konuşabilirsiniz ama kıvamında. İlişki ya da seks konuşabilirsiniz, bu tarz hikayeler herkesin ilgisini çeler. Ama şu bir gerçek ki partilerdeki en iyi sohbet ‘geyik muhabbeti’ yapmaktır, siz siz olun ciddi konulara çok dalmayın.

Haberin Devamı

Selfie çekmek out story yayınlamak in!

Sosyal medyada parti ile ilgili video ve fotoğrafları paylaşmanın da modası geçti. Artık 24 saat süresince profilinizde kalan story’ler partilerin de olmazsa olmaz paylaşımları.

O son içkiyi içmeyin

İçki arası çay ya da kahve taleplerinizi parti sahibinden istemeyin, son bir kadeh daha içeyim öyle partiden ayrılırım diyorsanız da dikkat edin.

Ergenler gibi sabaha kadar oturmak yok

Artık yeni parti kurallarına göre hafta içi yemekli bir ev partisi saat 22:30’da sona ererken hafta sonu ise 23:30’da bitiyor.