Gazete Vatan Logo

Yeni One''ın Windows Phone''lu modeli tanıtılabilir

Çin kaynaklı gelişmeler HTC''nin metal kasa ve çift kameraya sahip Windows Phone''lu bir telefon geliştirdiğini iddia ediyor.

Microsoft yeni yılda Windows Phone platformunu ciddi manada geliştirmek ve işletim sisteminin hakimiyet alanı daha genişletmek konusunda bir hayli kararlı görünüyor. Yazılım dünyasının bir numaralı ismi Dünya Mobil Kongresi kapsamında yaptığı anlaşmalarla Windows Phone ekosistemine 9 yeni oyunca (Foxconn, Gionee, Lava (Xolo), Longcheer, JSR, Karbonn ve ZTE’nin yanında Lenovo (Motorola), LG) daha kattı.

Lisans ücretlerini düşüren, hatta kimi üreticiler için ücretsiz hale getiren Microsoft''un gerçekleştirmek istediği bir diğer plan ise Android tarafındaki üst sınıf telefonları Windows Phone platformuna taşımak. Bu yönde çok ciddi iddialar geçtiğimiz aylarda ortaya atılmış, ancak bu yönde şu ana kadar herhangi bir çalışma gün yüzüne çıkmamıştı. Ta ki Yeni One''ın tanıtımına kadar.

Windows Phone haberlerinde güvenilir bir kaynak olarak gösterilen WPDang sitesinin haberine göre HTC cephesinde Windows Phone işletim sistemiyle çalışan metal kasaya sahip, çift kameralı ve M8''in tasarımında yeni bir telefon geliştiriliyor. Söz konusu telefonun M8''in Windows Phone işletim sistemli versiyonu olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci, Windows Phone 8.1 işletim sistemi, BoomSound hoparlörler, 16/32GB depolama, microSD kart desteği, 2.600mAh kapasiteli pile sahip olması beklenen telefonun ne zaman tanıtılacağı ise gizemini koruyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Yeni One''ın Windows Phone''lu modeli tanıtılabilir

HTC M8''in Windows Phone''lu seçeneği tanıtılabilir