Gazete Vatan Logo

Yeni müdürden FETÖ’ye gözdağı

Kumpas davasından Emniyet’in zirvesine getirilen Celal Uzunkaya “Başta FETÖ, PKK, DEAŞ olmak üzere örgütlerle mücadeleye devam edilecek” dedi

Yeni müdürden FETÖ’ye gözdağı

FETÖ kumpası sonucu 2009 yılında 33 yıl istemiyle yargılanan, ancak beraat eden Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. Uzunkaya için dün Genel Müdürlük binasına gelişinde tören düzenlendi. Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren tarafından karşılanan Uzunkaya, daha sonra geçtiği makamında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Huzur ve güven

173 yıllık şanlı tarihe sahip, yaklaşık 300 bin kişilik bir teşkilatın başına atanmış olmanın ağırlığını hissettiğini vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, şunları kaydetti:

İnşallah bundan sonraki süreçte de tüm mensuplarımızla, Türkiye’nin dört bir yanında gece gündüz her zorluk ve şart altında görev yapan mesai arkadaşlarımızla hukukun içinde kalmak, çizdiği sınırları aşmamak kaydıyla, yasaların bizlere verdiği görevleri, o sınırlar içinde de her türlü yetkiyi, sorumluluğu sonuna kadar kullanmak suretiyle ülkemizin huzur ve güvenliği noktasında bihakkın yerine getirmeye devam edeceğiz.

Kesintisiz mücadele

Emniyet Müdürü Uzunkaya, başta FETÖ, PKK, DEAŞ ve benzeri terör örgütler olmak üzere her türlü suç oluşumlarına, yasa dışı yapılara karşı bugüne kadar verilen amansız ve kesintisiz mücadelenin bundan sonrada sürdürüleceğini vurguladı.

Haberin Devamı