Gazete Vatan Logo

Yeni model çılgınlığı!

Otomotivde bahar havası esiyor

Yeni model çılgınlığı!

İlk 4 ayda oto satışları yüzde 14 arttı. Mayıs’la birlikte markalar yeni model bombardımanına başladı. Her keseye uygun araçlar yollara çıktı.

Fiat’ın efsanevi 500 ailesinin 5 kapılı yeni üyesi 500L, showroomlardaki yerini aldı. Yeni bir segment yaratan otomobilin 14 Haziran tarihine kadar ön satışı gerçekleştirilecek.

Lansmana özel 500L'nin Opening Edition versiyonunda 4 bin lira değerindeki 'Tanışma Paketi' ücretsiz olarak sunuluyor.

Fiat 500L, kardeşi 500'le aynı yüze ve genlere sahip ancak ebatları belirgin şekilde büyük. Araç, 4.12 metre uzunluğa, 1.78 metre genişliğe ve 1.66 metre yüksekliğe sahip. 1.5 metrekarelik panoramik cam tavanı ve bi-color dış renk seçenekleriyle öne çıkan Fiat 500L, geniş iç mekanıyla da dikkat çekiyor. Otomobilin 412 litrelik bagaj kapasitesi var. Gövdesi çift renkli olarak tercih edilebilen ve 20’den fazla renk seçeneği bulunan araçta birçok farklı kombinasyon tercih edebiliyor.

İç mekanda renkli kokpit ve döşemeler, küçük bir tableti andıran 5.4 inç büyüklüğünde yeni dokunmatik ekran öne çıkıyor. 500L'nin Pop, Popstar ve Rockstar bulunuyor.

Küçük 500 büyüdü

İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Fiat 500L, ülkemizde biri otomatik şanzımanlı olmak üzere iki Multijet dizel motor ve iki benzinli motorla satılacak. Otomobilin satış fiyatı 39 bin 900 liradan başlıyor.

Satışlara güç katacak

FIat 500L modeliyle yılın ikinci yarısında güçlü bir satış grafiği yakalamayı hedeflediklerini dile getiren Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Tasarım ikonu Fiat 500’ün hatlarını, geniş yaşam alanı, fonksiyonellik ve bir SUV’un sürüş özelikleriyle birleştiren Fiat 500L’yi otomobilseverlerin beğenisine sunduk. 500L kendini özel hissetmek isteyenlerin hayran kalacağı bir otomobil olacak” açıklamasını yaptı.



308 daha dinamik oldu

Peugeot'nun lokomotif modellerinden 308 tepeden tırnağa yenilendi. Boyutları daha kompakt hale gelen aracın en önemli özelliği 140 kilogram hafiflemesi.

Otomobil bu sayede daha az yakıt harcıyor. Yeni 308'e ilk bakışta LED farlar, yeni kokpit tasarımı, dinamik hatlar dikkat çekiyor. İç mekanda 9.7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran, sürüş konforunu artıran donanımların başında geliyor. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak Peugeot 308, sonbaharda yollara çıkacak.



VW Scirocco’ya yarışçı versiyon

Volkswagen’in Mayıs ayında 1 milyonuncusunu ürettiği sportif modeli Scirocco’nun GTS versiyonu Türkiye’de. GTS, motor kaputundan başlayan ve tavan üzerinden akarak bagaj kapağı üzerinde son bulan yarış şeritleriyle dikkat çekiyor. Sadece şeker beyazı renginde üretilen Scirocco GTS, gövde rengiyle görsel bir kontrast sağlayan kırmızı dış dikiz aynalara, parlak cilalı ve siyah kontörlü 18-inç Thunder alüminyum alaşımlı jantlara ve parlak siyah krom egzoz çıkışlara sahip. 160 beygir güç üreten 1.4 lt TSI çift şarjlı benzinli motor ve 7 ileri DSG şanzımanla donatılan Scirocco GTS, 34 bin 900 euroya satılıyor. Scirocco modelinde, 1 euro 2.09 TL’ye sabitlendi.



Accent'e 1.4 litrelik yeni motor

Modern görünüşlü LED’li gündüz farlarına kavuşan Accent Blue, yüksek donanım seviyesi ve yakıt ekonomisi sunan motorlarıyla dikkat çekiyor. Gövde rengi aynalar üzerine yerleştirilmiş şerit değiştirme sinyalleri, 16 inç jantlar, navigasyon özellikli, dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, Bluetooth ve iPhone/iPod bağlantıları araçta aklımıza ilk gelen özellikler.

Yeni Accent Blue'da 100 beygir güç üreten yeni 1.4 litre benzinli D-CVVT ve 128 beygir gücünde dizel motorlar yer alıyor. Biz, Mode, Mode Plus ve Prime olmak üzere 4 farklı donanım seviyesi bulunan Accent Blue, 38 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Haberin Devamı