Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Yeni mezunların tercihleri!

Yeni mezunlar çok para kazanmayı değil...

Öğrenciler meslek seçimi yaparken, öncelikli olarak kazanç durumuna ve iş bulma kolaylığına; daha sonra sırasıyla ilgi-yeteneklerine ve toplumdaki saygınlığına önem veriyor. Örneğin kız öğrenciler, toplumda en saygın mesleğin öğretmenlik olduğunu ifade ederken, erkek öğrenciler ise doktorluk olduğunu söylüyor.

Üniversite öncesinde meslek seçimi konusunda dikkat edilen şeyler; “Ne kadar para kazandırır, popüler bir meslek midir?” şeklindedir. Üniversite sonrasında ise ilgi alanları biraz daha netleşerek; çok para kazanmak yerine, mutlu olmak, gelişmek ve öğrenmeye devam etmek gibi konular ön plana çıkıyor. Zira yapılan araştırmalar yeni mezunlarının kariyer hedeflerinde çok para kazanmak yerine, mutlu olmak, gelişmek, öğrenmeye devam etmek gibi, kıstasların ön plana çıktığını gösteriyor.

Meslek seçimi kişinin bütün hayatını etkiliyor!
Globalcv Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Kirik, bireyin mesleğini seçmesi, aslında ömrünün büyük bir kısmının geçeceği çalışma ortamını ve yaşam biçimini belirlemesi anlamına geldiğini söyledi.

Öğrencinin yatkın olduğu alanın tespit edilememesi veya tespit edilmesine rağmen o alana odaklanamaması, ciddiyetsiz bir hazırlık aşamasıyla birleşince, ortaya yanlış meslek seçimleri sonucu çıkabilir.

Globalcv Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Kirik öğrencilere şu tavsiyelerde bulunuyor: “Birey, meslek seçimi sırasında yetenek, ilgi ve isteklerini göz önünde tuttuğu oranda başarılı ve mutlu olur. Rastlantıların, aile baskısının, çevre şartlarının ve ekonomik imkansızlıkların öğrencilerimizin meslek seçimini etkilemesine izin verilmemeli.“Bir yere kapağı atayım da neresi olursa olsun” düşüncesi, ileride sizi mutsuz ve başarısız bir yaşam içine sürükleyebilir. Bunu önlemenin en güzel yolu ise seçeceği mesleği iyi araştırmaktan geçer. Seçeceği mesleği iyi araştırmak ve meslekle ilgili tecrübe edinebilmek için üniversite döneminde yapılan stajlar, bu yüzden hayati önem taşıyor.”

Globalcv’den İşin Uzmanları Kampüste projesi
Üniversiteden yeni mezun olacak öğrencilerin ve firmaların doğru kişiyi bulmaları için Globalcv’nin” İşin Uzmanları Kampüste” projesi bu konuda öğrencilere yardımcı oluyor.

“İşin Uzmanları Kampüste” projesinde; onlarca profesyonel yönetici, üst düzey çalışan, girişimci ve işin uzmanları, üniversite öğrencileri ile kampüslerinde buluşuyor.

Globalcv sponsorluğundaki bu etkinlikler, 40’a yakın kampüste düzenleniyor. Katılımcılara ise çekilişle Tablet PC hediye ediliyor.
Etkinliklerle ilgili güncel bilgileri http://www.globalcv.com/universite/ adresinden takip ederek öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı