Gazete Vatan Logo

Yeni Mazda6 Nisan’da geliyor!

Mazda’nın D segmentinde yer alan otomobili için geri sayım başladı

Yenilenen Mazda6’da yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlayan i-ELOOP teknolojisi dikkat çekiyor.

Mazda’nın ‘KODO Hareketin Ruhu’ tasarım temasına sahip olan yeni Mazda6, Nisan ayında Türkiye yollarına çıkıyor. Sedan otomobile ilk bakışta Mazda’nın yeni tasarım yüzü olan kanat şeklindeki ızgara, belirgin çamurluklar, arkaya doğru alçalan kabin ve coupe görüntü dikkati çekiyor.

Otomobilde ilk etapta 165 beygir gücünde 2.0 litrelik SKYACTIV-G benzinli motor yer alacak. Araç, altı ileri otomatik şanzımanla donatılmış. Sedan otomobil, Mazda’nın yakıt tasarrufu sağlayan rejeneratif fren sistemi olan i-ELOOP’a sahip olan ilk model unvanına sahip. ‘Akıllı Enerji Döngüsü’ i-ELOOP, aracın elektrikli sistemlerine güç sağlamak için geri kazanılan elektriği depoluyor. Bu sayede yakıt tüketiminde yaklaşık yüzde 10’luk düşüş sağlanıyor. Mazda6, 100 kilometrede 5.9 litre yakıt harcıyor.

Yeni Mazda6’da güvenlik de ön planda tutuldu. Otomobilde yer alan i-ACTIVSENSE teknolojisinde özellikle iki aktif güvenlik sistemi öne çıkıyor. Mazda Radar Hız Sabitleme Kontrolü, 200 km/s’ye varan hızlarda öndeki araçlarla belli bir mesafeyi koruyor ve gerektiğinde fren uyguluyor.

Akıllı Fren Desteği, 15 ile 145 km/s arasındaki hız aralığında araçları izliyor ve öndekine çok yaklaştığında sürücüyü uyarıyor. Akıllı Şehir İçi Fren Desteği ise 4-30 km/s hız aralığında olası bir önden-arkadan çarpışma tespit ettiğinde otomatik olarak fren yapıyor.

Yeni Mazda6’da farklı renk seçenekleri de dikkat çekiyor. Ateş Kırmızısı, Refleks Mavisi, Meteor Grisi Mika ve Jet Siyahı Mika olmak üzere dört yeni gövde rengi daha belirgin bir kontrast oluşturmak üzere özel olarak tasarlanmış.

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, yeni Mazda6’nın Türkiye’de 117 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını söyledi.

Haberin Devamı