Gazete Vatan Logo

Yeni laptop'unuz bu 10 özelliğe sahip olsun!

Satın alacağınız yeni laptop'ta neler olmalı; nelere dikkat etmelisiniz? İşte olmazsa olmazlar...

Yeni laptop'unuz bu 10 özelliğe sahip olsun!

2016, laptop'lar için en heyecan verici yıllardan biri olacak. Birkaç teknoloji olgunluk dönemine bu sene girerek son iki senedir durağan izleyen sektöre canlılık kazandıracak. Bu yüzden 2016'da yeni bir laptop satın almayı planlıyorsanız, aşağıdaki özelliklerin çoğunu barındırmasına dikkat edin.

1. USB 3.1 Type C

USB 3.1 ile 10Gbps hızına ulaşmanız mümkün hale geliyor. Hangi yönde taktığınızın bir önemi olmayan Type C konektörü ise güç adaptörünüz dahil, tüm kablolarınızı değiştirmeyi amaçlıyor.

2. Mini DisplayPort

4K monitörlerin fiyatı hızla düşüyor. USB Type C üzerinden DisplayLink bağlantısı popüler hale gelene kadar harici 4K monitöre sahip olmak isteyenlerin bir DisplayLink konektörüne ihtiyacı var.

3. Full HD ekran

Günümüzde 1920 x 1080 altındaki bir çözünürlüğün kabul edilmemesi gerekiyor. Bu çözünürlük, daha ucuz telefonlarda bile standart haline gelmeye başladı.

4. İyi aksesuarlar

Aksesuarlar sayesinde cihazınızı daha kullanışlı hale getirmeniz mümkün. Bunlar taşıma çantalarından dock istasyonlarına, harici pillerden harici hoparlörlere her şey olabilir.

Haberin Devamı

5. Windows Hello

Windows 10'un güvenlik işlevi Hello, yüzünüzü parola olarak kullanmanızı sağlıyor. Microsoft'un bu teknolojisinden faydalanmak için özel bir kameraya ihtiyacınız var. Şu an sadece Intel tarafından üretilen RealSense kamera, üç sensörü sayesinde kimlik doğrulama işlemini yeni nesle taşıyor.

6. Laptop açıkken pil değiştirebilme
Bu tür bir laptop'u bize en son Lenovo, T450S ile sunmuştu. Bugünkü çoğu laptop'un (ultrabook'ların) pili sökülemediğinden bu tür bir işlevden uzağız. Ancak elektrik prizine gerek kalmadan hiç kesintisiz üç - dört gün çalışabilme fikri, kulağımıza oldukça hoş geliyor.
7. Ne çok ince, ne çok kalın
Laptop'lar çok ince olduklarında pil ömrü, soğutma, ses kalitesi ve hatta yazma deneyimi konusunda dezavantajlara sahip olabiliyorlar. Bu yüzden laptop'unuzun ne çok ince, ne de çok kalın olması gerekiyor.
8. Çift kanallı bellek
Laptop'unuzdan biraz daha yüksek performans elde etmek istiyorsanız (yüzde 10 civarında), bellekleri çift kanallı olarak yapılandırılmış laptop'ları tercih edin.
9. 802.11ac
Bu ağ protokolünü destekleyen ilk laptop'lar ve router'lar çıkalı neredeyse 4 sene oldu. 802.11ac, yakın mesafelerde daha hızlı veri aktarımını mümkün kılıyor.
10. Daha ince çerçeve ve daha küçük ekranlar
Apple'ın 2008 MacBook Air'iyle ortaya çıkan küçük laptop'ların bizi bırakmaya niyetleri yok. Chromebook ve Cloudbook'ların başarısı da buna bağlı olsa gerek. 13,3 inç ve altındaki ekrana sahip, ince çerçeveli ekranlar, büyük modellere göre görüntü keskinliği konusunda ideal bir denge yakalamayı başarıyorlar.
Kaynak: Chip.com.tr

Haberin Devamı