Gazete Vatan Logo

Yeni Kuga’ya ‘dizel otomatik’ dopingi

Türkiye’de SUV modası tüm hızıyla sürüyor. Ford, yenilenen Kuga’yı tüketicilerin beğenisine sundu.

Yeni Kuga’ya ‘dizel otomatik’ dopingi

Markanın yeni SUV tasarım dili ile daha cesur ve şık bir görünüme kavuşan Kuga’ya ilk bakışta trapezoid ızgara, LED gündüz farları, sis farları, yeniden tasarlanan stop lambaları öne çıkıyor.

Araçta en büyük yenilik Duratorq 1.5 litre TDCi motorla kombine edilebilen Powershift otomatik şanzıman. 120 beygir güç ve 300 Nm tork üreten dizel otomatik Kuga, 100 km’de ortalama 4.8 litre yakıt harcıyor.

Akıllı 4x4 sistemi var

Benzinli versiyon olan 1.5 lt’lik Ecoboost motor otomatik şanzımanıyla 182 beygir ve 240 Nm’lik performans değerlerini sağlıyor. Bu versiyonda akıllı dört tekerlekten çekiş özelliği standart.

Elektronik Park Freni, direksiyona müdahale etmeden sadece bir düğmeyle dikey ve paralel park alanlarına park edilmesini sağlayan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi, çarpışma riskini azaltmaya yardımcı olan Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi’nin geliştirilmiş versiyonu, ışığın azaldığı ortamlarda görüşü optimize eden Adaptif Ön Far Sistemi ve Akıllı Bagaj Kapağı aracın teknolojik özellikleri arasında yer alıyor. Yenilenen Kuga, Apple CarPlay ve Android Auto ile 8 inçlik dokunmatik ekrandan, akıllı telefonlarda yer alan birçok uygulamaya ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Yeni Kuga; Style, Titanium ve ST-line olmak üzere 3 donanım seviyesiyle 117 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

Satışları 5’e katlayacak

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, yeni Ford Kuga’yı SUV segmentinde öncü modelleri olarak konumlandırdıklarını belirterek, “Yeni Kuga’dan yılda 5 bin adet satmayı hedefliyoruz. Satışlarımız böylece 5 kat artacak” dedi.