Gazete Vatan Logo

Yeni konukları Hugo Kant ve Emika

Berlin çıkışlı XJazz Festivali, beşinci yılında ilk defa Ankara'da açık havaya açılıyor. 3dots ve Not Under Command'in Ankara'da ortak çalışması olan XJAZZ deneyimi 22 Haziran'da 6000 kişilik kapasitesiyle ODTÜ M.D. Vişnelik Tesislerinde gerçekleşecek.

Yeni konukları Hugo Kant ve Emika

Bu sene açık havaya özel, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen müzisyenlerden oluşacak sanatçı listesinden ilk isim Fransız Hugo Kant olarak açıklanmıştı.

Festivale katılması kesinleşen diğer 2 isimden ilki Ninja Tune plak şirketinin yıldızlarından Çek asıllı İngiliz müzisyen Emika. Panoramabar ve Berghain gibi Berlin sahnesinin en sıcak noktalarından ilham alan Emika, okul yıllarında aldığı piyano ve kompozisyon eğitimiyle zarafetini elektronik müziğe karanlık melodilerine de yansıtmayı başarıyor. İç titreten derin baslar, aksak ritmlerle piyano ve kendi sesiyle birleştiren Emika, 22 Haziran'da XJazz Ankara 2019 için bizlerle olacak.

TIME dergisinin “2009 Yılının En İyi 50 İnovasyonu” arasında yer alan ThruYouToo projesiyle dünyaca üne kavuşan online müzik dünyasının tanınan ismi, ödüllü İsrailli sanatçı Ophir Kutiel (Kutiman) jazz, yumuşatılmış reggae, funk ve elektronik müziği ile XJazz Ankara'nın diğer konuğu olacak.