Gazete Vatan Logo

Yeni kalbimle uyandım

Zatürree nedeniyle 16 yaşında büyümeye başlayan kalbi 3 yıl önce yetersiz kalınca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde takılan yapay kalp ile 20 ay geçiren Burçin Meşe’nin kalbi bu süre içinde 28 kez durdu ve yeniden çalıştırıldı.

Yeni kalbimle uyandım

Defalarca beyin kanaması geçiren ve geçici körlük yaşayan Meşe, tam yaşam umudunu kaybetmek üzereyken haziran ayında İstanbul’da bağışlanan genç bir kalbin nakli ile yaşama döndü. Beyin ölümü gerçekleşen oğullarının kalbini bağışlayan aileye teşekkür etmek isteyen Meşe de İzmir İl Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerinin “organ bağışı” etkinlikleri kapsamında açılacak sergide yer alması için duygularını anlatan bir mektup kaleme aldı.

‘Alican’ adını verdiği yapay kalbini bir çanta içinde uzun süre taşıdığını kaleme alan Meşe, “Beyin damarlarımı iki defa pıhtı tıkadı. İlkinde sol tarafım kısa süreli felç oldu, diğerinde de kısa süreli kör oldum” dedi.

Meşe, aileye minnetini şöyle dile getirdi: Ameliyat 7 saat sürdü. Bayram sabahı gözlerimi yeni kalbimle açtım. Tarif edilemez bir mutluluktu. Gerçekten kalp nakli olmuştum. Ailece çifte bayram yaşadık. Kısa sürede toparlandım, servise aldılar. İlk adımlarımı attığımda kendimi yeni doğmuş bir bebek gibi hissediyordum. Aklım hep kalbi bağışlayan ailedeydi. Onları çok aradım. Biz çifte bayram yaşarken onların bayramı zehir olmuştu. Onları tanımayı çok istiyorum. Onlar da benim ailem çünkü onların çocuklarının kalbiyle hayattayım. Bu kalple yeniden doğdum. Kalbi bağışlayan aileye, bana bu yolda destek olan aileme, arkadaşlarıma ve doktorlarıma minnettarım.

Haberin Devamı