Gazete Vatan Logo

Yeni iş arama izni toplu olarak kullanılabilir mi?

Çalışanların işten ayrılmadan önce bildirim süresi içinde yeni iş arama izinleri vardır. İş İşveren bu süre zarfında işveren işçiye günde 2 saat iş arama izni vermek zorundadır. Peki iş arama izinleri toplu halde kullanılabilir mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı!

Yeni iş arama izni toplu olarak kullanılabilir mi?

Çalışanlar, işveren tarafından verilmesi mecbur olan iş arama izninin detaylarını merak ederken, bu izni toplu halde kullanıp kullanamayacaklarını da öğrenmek istiyor. İşte detaylar.

YENİ İŞ ARAMA İZNİ NEDİR, NASIL KULLANILIR?

İş Kanunu'na göre, bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır. İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.

YENİ İŞ ARAMA İZNİ TOPLU KULLANILABİLİR Mİ?

İşçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.

Haberin Devamı