Gazete Vatan Logo

Yeni iPhone'da yeni neler var?

Apple Eylül ayında yeni iPhone'u için çalışmalara devam ediyor. JP Morgan analistleri yeni iPhone'larda beklenen yenilikleri açıkladı. Detaylar haberimizde.

Yeni iPhone'da yeni neler var?

JP Morgan analistlerinin hazırladıkları raporlara göre Apple'ın bu sene tanıtması beklenen üç yeni iPhone modeliyle ilgili bazı önemli detaylar bulunuyor. Analistler göre iPhone 7s serisinde alüminyum kasa ve 2.5D cam gövde kullanılacak. Aynı zamanda daha önce KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun da dediği gibi üç model de kablosuz şarj özelliğine sahip olabilir.

Analistler, iPhone 8'in 5.8 inçlik uçtan uca OLED bir ekrana sahip olacağını söylüyor. Ancak dikey olarak değil yatay olarak uçtan uça bir ekran olacağı belirtiliyor. Yani iPhone 8, tamamen çerçevesiz bir ekranla gelmeyebilir. iPhone 8'in paslanmaz çelik kasaya ve cam gövdeye sahip olacağını düşünen analistler, yine daha önce Kuo'nun da iddia ettiği gibi yüzde 30 daha büyük kapasiteli L şeklinde bir pile sahip olacağını belirtti. Diğer yandan iPhone 8'in IP68 sertifikası ile suya daha dayanıklı olacağı ve iPhone 7 Plus'tan daha küçük bir boyutta olacağı söyleniyor.

Son olarak ise JP Morgan analistleri, her iPhone 8'in kutusunda ücretsiz bir çift AirPods olacağı iddia ediliyor. Yüksek maliyeti ve sevkiyatta yaşanan sıkıntıar nedeniyle Apple'ın bunu yapmasının zor olacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı