Gazete Vatan Logo

Yeni inşaat serisini satışta

Krizin bittiğini gören Ford 15 milyon dolar yatırımla Cargo’nun inşaat serisini yeniledi

EKONOMİK kriz sonrasında altyapı ve gayrimenkul yatırımlarının hızlandığını gören Ford Otosan, Cargo’nun yeni inşaat serisini satışa çıkardı. Şirket, 2 yılda ortaya çıkan Ford Cargo inşaat kamyon serisi için İnönü fabrikasında 15 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Yeni Cargo inşaat serisinin üretimi için İnönü fabrikasına 150 yeni işçi alımı yapan Ford Otosan halen inşaat kamyon pazarında yüzde 12’lerde olan payını 2011’de ikiye katlayacak.

Yurtdışı da hareketlendi

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Türkiye’de inşaat sektörünün iniş-çıkışlarla dolu bir seyir izlediğini belirterek krizin ardından tekrar altyapı, yol,inşaat yatırımlarının hızlandığını belirtti. Gelişmekte olan Azerbeycan, Rusya, Kuzey Afrika gibi ülkelerde de inşaat sektörünün hızlandığını kaydeden Otay, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştıkları yeni inşaat kamyon serisi yatırımını tamamlayarak pazara girdiklerini söyledi. Otay, yeni inşaat serisine harcanan tutarın Ford Otosan tarihinde kamyon segmenti için yaptığı en büyük yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni inşaat serisinin Ford Otosan’ın Gebze Ürün Geliştirme Merkezi’nde Türk mühendisleri tarafından tasarlandığını, İnönü fabrikasında üretildiğini aktaran Otay, araçların Türkiye genelindeki 35 noktada satılacağını, 61 noktada da servis hizmetinin verileceğini dile getirdi.

Yeni Kia Sportage’a 1.6 lt benzinli motor seçeneği

GEÇTİĞİMİZ ay tamamen yenilenerek Türkiye’de satışa sunulan Kia’nın SUV modeli Sportage’a, 1.6 lt. benzinli motor seçeneği eklendi. Sportage 1.6 lt. benzinli motor, 49 bin 900 TL liraya satışa sunuldu. Sportage’da kullanılan Kia’nın GDI teknolojisine sahip motor, 135 beygir güç ve 165 Nm tork üretiyor. GDI teknolojisi, bir taraftan güç ve tork üretimini artırırken diğer taraftan yakıt tüketimini ve emisyon seviyesini azaltıyor. Bu teknoloji sayesinde motor yüzde 12 daha fazla tork üretirken, yüzde 10 da yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yeni Sportage’ın aktif güvenlik teknolojileri arasında EBD destekli ABS fren sistemi, Elektronik Stabilite Kontrolü, Yokuşta Kalkış Desteği Kontrolü, Yokuşta Fren Kontrolü, Çekiş Kontrol Sistemi gibi güvenlik donanımları mevcut. Konfor sunan özellikler arasında ise araca anahtarsız giriş imkanı sağlayan Akıllı Anahtar, sürücüye eve kadar eşlik eden otomatik far kapama, kabin aynasının monitör olarak kullanıldığı bagaj kapağına entegre arka görüş kamerası ve panaromik sunroof yer alıyor.

Mercedes 85 bin aracı geri çağırıyor

MERCEDES-Benz, 2010 ve 2011 model 85 binden fazla aracı direksiyon sistemindeki sorun nedeniyle geri çağırıyor. Mercedes-Benz’in ABD’li federal düzenleyici kuruluşlara gönderdiği raporda, hidrolik direksiyon yağındaki kayıp nedeniyle direksiyon sisteminin çalışmasında sorun olabileceği üzerinde durularak, bu sıkıntının yaşanması durumunda sürücülerin aracı yeterince kontrol edemeyebileceği ve çarpma riskinin artabileceği uyarısında bulunuldu. Geri çağırmadan, 2010 model Mercedes C sınıfı araçlar ile 2010-2011 model E sınıfı coupe ve cabrio araçlar etkilenecek.

Haberin Devamı