Gazete Vatan Logo

Yeni hükümet güvenoyu aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 64. Hükümet, 315 oyla güvenoyu aldı. 317 vekili olan AK Parti'de iki isim oylama katılamadı. İşte o milletvekilleri...

Yeni hükümet güvenoyu aldı

TBMM Genel Kurulu'nda, elektronik cihazla yapılan açık oylamaya 509 milletvekili katıldı. 64. Hükümet, 194 ret oyuna karşılık karşılık 315 oyla güvenoyu aldı. 317 vekili olan AK Parti'de iki isim oylama katılamadı.

Paris'te düzenlenen 21. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İklim Konferansı (COP21) 150'den fazla devlet ve hükümet başkanın katılımıyla başladı. Konferansa Türkiye'den ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı katıldığı için oylama sırasında TBMM'de yer alamadı.

Başbakan Davutoğlu, oylama başlamadan önce Genel Kurul'a gelerek Bakanlar Kurulu sıralarında yerini aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oylamaya katıldı.

26. Dönem'in elektronik cihazla yapılan ilk oylaması olması nedeniyle çok sayıda milletvekili sisteme giremediği için Bakanlık Divanı'na pusula gönderdi. Pusulaları katip üyeler kontrol ettikten sonra oylama sonucu açıklandı.

Haberin Devamı