Gazete Vatan Logo

Yeni Hilux’la liderliğe oynuyor

Yeni Hilux’la liderliğe oynuyor

Toyota’nın pick-up modeli Hilux yenilenerek, SUV konforuna kavuştu. 8’inci jenerasyon Hilux, Ekim ayında ülkemizde satışa çıkacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yeni Hilux’ın önümüzdeki yıldan itibaren segmentinde lider olma iddiasını taşıdığını belirterek, “2014’te 1.670 adet Hilux satmıştık. Yaklaşık yüzde 15’lik bir pazar payımız var. 2016 yılı hedefimiz yüzde 30 pay alarak, 5 bin adetlere çıkarmak ve pick-up segmentinde lider olmak” dedi.

Hilux’ın Toyota içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Bozkurt, şöyle devam etti: “Corolla’dan sonra en çok satan modelimiz Hilux’ı lider pozisyonuna ulaştırmak için bütün imkanlara sahibiz. Araçta Land Cruiser’dan esinlenildi. Hilux’ın en üst donanım seviyesinin ismi de bu özelliğinden dolayı Hi-Cruiser.”

Off-road kabiliyeti arttı

Yeni Hilux, teknolojik ve tasarım özelliklerinin yanı sıra off-road konusunda önemli gelişim kaydetti. Yeni Toyota Hilux’ta 2 motor seçeneği düşünüldü. Yeni 2.4 D-4D dizel motor 150 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. 2.8 D-4D dizel motor da 177 beygir gücünde. Araçta eski jenerasyona göre yüzde 9 oranında yakıt tasarrufu sağlandı. Dört çeker sürüş özelliğine sahip 2.4 D-4D, 100 km’de 7.3 litre yakıt harcıyor.

Haberin Devamı