Gazete Vatan Logo

Yeni hedef Faslı, Cezayirli

Gayrimenkul sektörü yabancıya satışta rotayı değiştirdi. Bugüne kadar Körfez bölgesine odaklanan sektörün hedefinde artık Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan gibi ülkeler var

Yeni hedef Faslı, Cezayirli

Gayrimenkul sektörü, bu yıl yavaşlayan yabancıya satışı yeniden canlandırmak için farklı pazarlara yöneldi. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan CNR İstanbul Emlak Zirvesi ve Fuarı’na katılan firmalar, açılmak istediği yeni pazarları belirledi. Aralarında Rusya, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere 50’nin üzerinde ülkeden yatırımcıları ağırlayacak olan CNR Emlak Fuarı’nın bu yılki yeni pazarları Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas olarak belirlendi. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, yeni pazarların katılımcıların tercihine göre belirlendiğini ifade ederek, “Fuar başlamadan önce katılımcılarımıza hangi bölgelere açılmak istediklerine dair sorular soruyoruz. Körfez ülkeleri ve Rusya odak noktaları olsa da Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas gibi ülkelere de açılmak istiyorlar” dedi.

Zirvenin konuşmacılarından biri olan REIDIN Türkiye Ülke Müdürü Kerim Alain Bertrand da yabancı yatırımcıların şu anda bekle-gör politikası izlediğine dikkati çekerek, “Yabancılar tekrardan Türkiye’ye ilgi gösterecektir. Küresel likiditenin azaldığı bir ortamda Türkiye’ye yatırım akışının azalması da çok normal. Türkiye’de yaşanan bölgesel olumsuzluklar, ülke cazibesini bir miktar olumsuz etkilese de yabancı yatırımcılar ‘bekle-gör’ politikasıyla toz bulutu dağıldıktan sonra ilgi göstermeye devam edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fuarda neler var?

- CNR Emlak Fuarı bu yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteği ile 23-26 Kasım tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy’de organize edilecek.

- Birçok projeyi aynı çatı altında buluşturacak fuara 25 bin ziyaretçi bekleniyor.

- 23 Kasım’da düzenlenecek zirvede 30’un üzerinde konuşmacı olacak. ‘Keynote konuşmacısı’ da yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan ‘God Father of Green’ (Yeşilin Babası) lakaplı Jerry Yudelson olacak.

- Zirvede; dünyada ve Türkiye’de emlak sektörü geleceği, Türkiye nasıl yatırım çeker?, Yabancı yatırımcı ne istiyor?, gibi konu başlıkları ele alınacak.

Haberin Devamı