Gazete Vatan Logo

Yeni havalimanına Boğaz manzarası

Ulaştırma Bakanı Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’nın projenin tamamen Türk mimarisini andırdığını söyledi. Arslan, “Terminalde İstanbul’un Boğaziçi görüntüsünün verileceği çok büyük duty-free alanı olacak” dedi

Yeni havalimanına Boğaz manzarası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı’nın daha açılmadan uluslararası ödüller aldığını belirterek, “Uçuş kontrol kulesiyle ilk uluslararası ödülünü alan projenin terminal binası da tasarımcılarına uluslararası ödül kazandırdı” dedi.

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’nda 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma sürdürüldüğünü söyledi. Havalimanında 3 bine yakın ağır iş makinesinin çalıştığına işaret eden Arslan, mega projenin inşaatında yüzde 70’lik gerçekleşmeye ulaştıklarını ve bunun çok önemli bir oran olduğunu bildirdi.

Türk mimarisi

Arslan, milli projenin dünyanın her yerinde dikkati çekmesinin ve hak ettiği yeri bulmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük havalimanının projesindeki ana terminal binası en önemli unsurlarından biri. Ana terminal, 1 milyon 300 bin metrekareyle tek çatı altında dünyanın en büyük terminal binası. Ayrıca içindeki yapı ve kültür tamamen Türk mimarisini andırıyor. Çatı, özellikle büyük usta Mimar Sinan’dan esinlenilerek yapılıyor. Terminal binasında İstanbul’un Boğaziçi görüntüsünün verileceği çok büyük duty-free alanı olacak. Proje, tasarım olarak hem çok fonksiyonel hem de kültürümüzün motiflerini yansıtıyor, bu açıdan da çok önemli.”

Haberin Devamı