Gazete Vatan Logo

Yeni Google Glass yolda.

Google, yeni nesil Google Glass için İtalyan gözlük devi Luxottica ile ortaklık gerçekleştirecek.

Google’ın Google Glass akıllı gözlük projesi dünya çapında ses getirdi fakat satışlar noktasında gözlük bekleneni veremedi. Dünyanın birçok noktasında satışa sunulmayan Google Glass, satışa sunulduğu ülkelerde uzun süre gizlilik ihlalleriyle uğraştı. Explorer programının uzaması ve en önemlisi de Google Glass’ın yüksek fiyatı satışların düşük kalmasındaki temel etkenler.

Google bu yılın başlarında Google Glass satışlarını durdurdu ve Explorer programının kapattı. İlk gelen duyumlar Google’ın Google X laboratuvarında ikinci nesil Google Glass hazırlıklarına başladığı yönündeydi. Bu iddiaları destekleyen bir haber de Wall Street Journal tarafından yayınlandı.

Siteye göre Google, ikinci nesil Google Glass’ı hazırlıyor ve bu defa gözlüğün hazırlanma sürecinde daha kapsamlı bir çalışma yapılmakta. Sitenin iddiasına göre Google, yeni nesil Google Glass akıllı gözlük için İtalyan gözlük üreticisi Luxottica ile işbirliğine gidecek. Açıklama bizzat İtalyan gözlük üreticisinin CEO'su Massimo Vian'dan geldi. Vian, İtalyan şirketin genel kurul toplantısında Google ile Glass ve internet bağlantısı barındıran bir gözlük oluşturmak için beraber hareket ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Google Glass’ın yeni sürümüne daha güçlü bir pil ömrü, gelişmiş bir Intel işlemci ve en güncel Android sürümünün eşlik etmesi bekleniyor. Yeni nesil Google Glass akıllı gözlükte ayrıca video kayıt ve fotoğraf çekimlerinde kullanıcıların müsaadesini gerektirecek bazı düzenlemeler de yapılacak; zira Google Glass’ın gizlilik konusunda başı bir hayli ağrımıştı.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Yeni Google Glass yolda.

iPhone 6'dan daha ince 12 akıllı telefon