Gazete Vatan Logo

Yeni Fikirtepe İstanbul'un Merkezi Olacak

Yeni Fikirtepe çevresi ile bütünleşerek Istanbul’un yeni merkezi oluyor.

Boğaziçi köprüsünün yapılması ile Anadolu yakasında 1970’li yıllardan itibaren ciddi bir ekonomik büyüme yaşanmış ve özellikle perakende, sağlık ve eğitim sektörlerinin atar damarı burası olmuştur.

Yeni Fikirtepe Anadolu yakasında hem alışveriş caddesi ve hem de iki ucunda AVM’ler olan tek bölgesi olma özelliğini taşımaktadır. Yeni Fikirtepe Park Bulvarı, Bağdat caddesine alternatif bir yürüme yolu oluşturuken, Anadolu yakasının en iyi AVM’leri çevresinde yer almaktadır.

Brooklyn Park projesi iletişim ve kampanya bilgileri!

2013 yılında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin Anadolu yakasında yapılması için projeyi başlatmış ve 2016 yılından itibaren paranın kalbide burada atacaktır.

ÜNİVERSİTELER

Yeni Fikirtepe’ye 10 dakika mesafede Marmara Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, BAU Tıp fakültesi ve Maltepe Üniversitesi yer almaktadır. Toplam 30.000 öğrenci bu üniversitelerde yüksek öğrenim görmektelerdir.

HASTANELER

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük kampüsü içerisinde yer alan Göztepe Hastanesi, Medical Park ve Acıbadem Hastanesi Yeni Fikirtepe’nin çevresinde yer almaktadır.

MODERN ŞEHİR PLANI

Yeni Fikirtepe’nin şehir planı yapılırken sadece duvarlar ile çevrili bir lüks semti olmak yerine çevresi ile bütünleşerek yaşayan bir şehir olacak şekilde planlamıştır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy çarşısı, Bağdat caddesi, Kalamış Marina ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.

MÜKEMMEL ULAŞIM BAĞLANTILARI

Yeni Fikirtepe E5 VE TEM otobanlarının hemen yanında, iki adet Metro İstasyonu, Metrobüs ve Marmaray bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tünelinin hemen girişinde bulunmaktadır.Istanbul şehrinin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan bir konuma sahiptir.

140 BİN NÜFUSLU YENİ BİR KENT

Yeni Fikirtepe toplam 1.3 milyon metre kare arazi üzerine kuruluyor. Bina yükseklikleri 80 metre ile sınırlanmış durumda. Binaların oturum alanı ise sadece yüzde 15’e geliyor. Yeni Fikirtepe’nin yüzde 25’i yeşil alanlara ayrılmış. Yeni Fikirtepe 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı, 60.000 kişinin çalışacağı yeşili bol, geniş bulvarları ve yolları ile modern bir kente dönüşecek.

Haberin Devamı

Çevresinde 5 yıldızlı oteller ve cazibe merkezleri yer almaktadır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy çarşısı, Bağdat caddesi, Acıbadem, Kalamış Marina, Moda ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.

KADIKÖY ÇARŞISI

Otantik lokantaları, sahafları, turşucuları, balık pazarı ve cafeleri ile Kadıköy çarşısı farklı etnik kültürlerin birarada yaşadığı bir dünyadır.

BAĞDAT CADDESİ

Istanbul’un en önemli alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesinde dünya markalarının mağazaları 12 ay boyunca yürüyerek gezilebiliniyor.

KALAMIŞ MARİNA

Şehrin içerisindeki en büyük marina olan Kalamış Marina’da farklı boy teknelerin dışında balık ve et lokantaları bulunmaktadır.

FENERBAHÇE PARKI

Haberin Devamı

Fenerbahça burnunun ucunda bulunan Fenerbahçe parkı içindeki cafe’leri ve yürüyüş yolları ile uzun yıllardan beri şehrin oksijen deposu olmuştur.

Projeye gelen yoğun ilgi olduğunu söyleyen Selimoglu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu; Bağdat caddesindeki binaların günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermediğini, geniş bulvarları, dairesel tramvay hatları ve yeşil alanları ile Yeni Fikirtepe’nin öneminin altını çizdi. Brooklyn Park’ta oturanların güneşle barışık bir hayatları olacağını ekledi.

Çok ciddi bir talep gördüklerini ekleyen Selimoğlu, kısa bir süre içerisinde lansman sonrası fiyatların artacağını belirtti. Satış fiyatlarının 379.000 TL’den başladığını söyleyen Hızır Selimoğlu, caddenin yeni generasyonu için Yeni Fikirtepe’yi adres gösterdi.

Pana Yapı’nınYönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Brooklyn Park projesi üzerinde 2 yıldan fazla çalıştıklarını, mimarisi ve sunacağı yaşam şekli ile uluslararası başarılara da imza atacağına emin olduklarını dile getirdi. Tarihi yarımadaya yeni inşa edilen ulaşım altyapısı ile en yakın projelerden birisi olduğunu belirten Kürşat Ufuk; dünyanın farklı yerlerinden de talepler aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yatırım değeri olarak merkezi konuma sahip projelerin öneminin üstüne basan Kürşat Ufuk, deniz havası, deniz kokusu almak istiyorsanız, Bağdat caddesinin tepe noktasında yer alan Brooklyn Park projesine tüm İstanbul’luları davet ediyorum dedi.