Gazete Vatan Logo

Yeni eğitim modeli üniversite plus!

Yeni eğitim modeli ile öğrenme daha da kolaylaşacak..

Son yıllarda eğitim sektöründe digital hayatında etkisi ile yeni eğitim modelleri kendini göstermekte. Üniversite Plus bu son yeniliklerden biri.

Üniversite Plus'ta Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin başarılı akademisyenleri online ortamda açtıkları derslerde, içeriğe göre kendi belirledikleri sürelerde öğrencilere online ders hizmeti sunmaktadır.

Bu programın ön önemli farklılığı ise; akademisyenlerin bu dersler için hiçbir ücret talep etmemeleri ve öğrencilerin eğitimlere ücretsiz olarak dahil olabilmeleridir.

Projenin Uluslararası arenaya taşındığı zaman birçok insanı heyecanlandıracağı kesin. Eğitimler şimdilik mart ayında dört dersle başlayacak. Mayis ayında Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, İngilizce, Fransızca Bilgisayar Programlama dersler gibi yaklaşık on ders daha programa eklenecek.

www.universiteplus.com adresinden kayıt yaptıran herkes 5 Mart tarihinde ;

Ayşe Kök : Sosyal Medya Stratejileri
Behice Ertenü: Yönetime Giriş
Bager Akbay: Tasarımda Yaratıcılık

Zafer Kılıçkan: Vinyasa Yoga derslerini alabilecek.

Eğitim süreceni başarı ile bitirecek olan öğrenciler sertifika alma hakkına sahip olabilecekler.

"Her şey bir hayalle başladı inanarak devam etti"

Universite Plus'un Kurucusu Volkan Karabacak; " Üniversitede okuduğum yıllarda eğitim sektörünü özellikle de yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip ediyordum. Boğaziçi Üniversitesi'nin öğrenci değişim programları sayesinde eğitimime bir süre Amerika'da devam ettim. Oradaki gelişmeleri inceledikten sonra bu modelin Türkiye'de hayata geçirilmesi gerektiğini düşündüm ve Türkiye'ye döner dönmez çalışmalara başladım. Görüştüğüm bazı okul yönetimleri bunun imkansız olduğunu ve yapılabilseydi kendilerinin yapacağını dile getirerek çalışmamı onaylamadı. Ben ise sadece onları dinledim ve kendimce inandığım projemin peşinden koştum. Şimdilik 4 dersle başlıyoruz ama daha 10 günde kayıt yaptıran öğrenci sayısındaki gelişmeler ekibimizi oldukça mutlu etti. Projeyi her geçen gün geliştirmek için görüşmeler yapıyoruz, bu sayede daha çok eğitimi daha çok öğrenciye ulaştırabileceğiz" dedi.


Haberin Devamı