Gazete Vatan Logo

Yeni dönemde güvenli saç ekimi

Estetik ve Plastik Cerrah Op.Dr.Mbaraka Ljohiy COVİD-19 nedeniyle saç ekimi operasyonlarında alınan üst seviye güvenlik önlemlerini ve uygulamalarını sizler için anlattı.

Yeni dönemde güvenli saç ekimi

Saç ekimi ülkemizde en fazla talep edilen ve uygulanan estetik operasyonlarda biridir. Saç ekiminin ortalama 6 saat süren uzun bir operasyon olması ve saç ekimi ekibi ile hastanın yakın mesafe içinde olma zorunluluğu nedeniyle COVID-19’a karşı koruma sağlanması için alınan önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Saç ekimi operasyonlarında “Güvenli Saç Ekimi / Safe Hair Transplantation” dönemi başlatılmış durumdadır.

Alınan önlemler arasında saç ekimi ekibi ile hastaya son 24 saat içinde COVID-19 testi kontrolü yapılması, son derece sterilize bir ortamda, özel koruma sağlayan kıyafetler giyilmesi, yüksek koruma sağlayan maske uygulaması gibi önlemler yer almaktadır.

Saç ekimi operasyonlarında Feeding FUE güvencesi

Feeding FUE, saç ekimindeki en yeni gelişmeleri kapsamasının yanı sıra enfeksiyon riski en düşük olan saç ekimi yöntemidir. Safir uçlu saç ekim cihaz ve aletlerinin kullanımı sayesinde kafa derisinde hiçbir şekilde doku travması ve dolaşım bozukluğu oluşmaz. Anti-bakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyon oluşma riski minimum seviyelere düşer. Feeding FUE ile dokular daha hızlı iyileşir, yeni saç kökleri daha hızlı büyür ve ekilen saç kökleri daha güçlü olur.

Haberin Devamı

Saç ekiminde sağlıklı saç kökleri testosterona karşı duyarsız olan ense bölgesinden alınarak dökülen alanlara transfer edilir. Bu işlem sırasında hem verici hem de alıcı alanlarda herhangi bir şekilde iz kalmaması çok önemlidir.

Nasıl uygulanır?

Feeding FUE tekniğinde alınan saç kökleri özel bir teknikle multivitamin kompleksi ve soğuk buhar işlemlerinden geçirilir. Bu sayede alınan ve ekilen her bir saç kökünün canlılığının ve kalitesinin korunmasının yanı sıra hijyen seviyesinin de artmasını sağlıyor. Antibakteriyel koruma sağlayan bu uygulamalar Feeding FUE tekniğinin güvenilirliğini de en üst seviyelere taşımış oluyor. Çünkü bu yöntemde saç ekimi için alınan saç köklerinin canlılığını ve kalitesini arttırmak için ortalama beş dakika multivitamin kompleksi işlemi uygulanır. Bu sayede saç ekiminden sonra doğal bir süreç olan şok dökülme ve iyileşme süreci çok daha zahmetsiz ve hızlı olur.

Haberin Devamı

Saç ekiminden sonraki 3 ay içinde yeni saç kökleri büyümeye başlar ve 6 ay içinde büyük oranda görünür hale gelir. Büyüme süreci 1 yıl boyunca devam eder. Bu sürenin sonunda saç doğal döngüsüne ulaşır, doğal saçlar gibi kesilip şekil verilir hale gelir. Uzman ve tecrübeli bir ekip tarafından doğru saç tasarımı ve modern yöntemler kullanılarak uygulandığında sağladığı kalıcı sonuçlarıyla güvenirliği çok yüksek olan bir prosedürdür.