Gazete Vatan Logo

Yeni dönem Etohum başvuruları başladı!

Girişimciler için Etohum 2015-2016 dönemi başvuruları başladı. 31 Ekim 2015’e kadar sürecek olan başvuru süreci sonunda başarılı olan girişimler, Startup Turkey etkinliğine katılma hakkı kazanmanın yanı sıra, San Francisco ve Londra’da yatırımcılarla buluşma şansını elde edecekler.

2008’den bu yana teknoloji ve internetle ilgili şirket kuran girişimcileri hızlandıran ve erken aşama yatırımlarını yapan Etohum, http://basvuru.etohum.com adresi üzerinden 2015-2016 dönemi için internet ve teknoloji girişimcilerinden başvuru almaya başladı.

Başvuru sürecinde bu yıl değişiklik yapan Etohum, yeni dönemde başvuru sayısını 40 girişim ile sınırlı tutmayarak, internet, mobil, oyun ve yazılım alanında kendi işini kurmak isteyen ya da kendi şirketini kurmuş, fakat sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda desteğe ihtiyacı olan daha fazla girişimciye şans tanıyacak.

Girişimciler için San Francisco ve Londra yolları göründü! Yatırımcı Ağı kapsamında birçok ortaklığa imza atarak girişimlere destek olan Etohum'un başlattığı başvuru süreci Ekim ayına kadar sürecek. Aralık ve Şubat ayları arasında sürecek olan hızlandırma programında girişimciler, Ocak ayında Etohum Yatırımcı Kulübü’ne sunumlarını yapacaklar.

Süreç sonunda seçilen girişimler ise Startup Turkey’de yatırımcılarla buluşacak. Bu yıl seçilen girişimler ayrıca Temmuz 2016’da San Francisco’da ve Kasım 2016’da Londra’da yatırımcılarla buluşacaklar.

Bu yıl seçim süreci Startup İstanbul Konferansı’nın seçim süreciyle birleştiği için erken başvuru yapan girişimlerle konferans sırasında hızla çalışılmaya başlanacak. Girişimciler, iş planı, proje yönetimi, sunum yöntemleri gibi konularda farklı eğitimler alarak yatırımcı ve mentorlarla yüz yüze görüşmeler yaparak kendilerini geliştirme ve eksiklerini giderme imkanı bulacak. Etohum’un destek verdiği girişimlerden Connected2me, geçtiğimiz yıl Startup İstanbul Challenge‘da birinci olmuş ve 500 Startups’tan yatırım alarak ofisini Silikon Vadisi’ne taşımıştı.

Yedi yılda toplam 235 girişimin seçildiği Etohum süreci sonunda Evidea, Connected2me, Pembepanjur, İndirdik, Grupanya, Smartnews, Infodif, Anneysen, Userpots, Apsiyon, Parlakbirgelecek gibi pek çok başarılı girişim Etohum desteğiyle işlerini büyütmüş, seçim yapılan girişimlerin 60 tanesi ise Etohum ortaklığıyla yoluna devam etmişti.

Etohum başvuru süreci takvimi: · 29 Haziran 2015: Başvuruların başlaması · 3-5 Ekim 2015: Startup İstanbul Konferansı · 31 Ekim 2015: Başvuruların sonlanması · Haziran-Ekim 2015: Başvurularla ön görüşmelerin yapılması · Kasım 2015: Etohum 2015-2016 girişimcilerin seçimi · Aralık 2015-Şubat 2016: Etohum mentorluk süreci · 11 Aralık 2015: Master in Growth Konferansı · 15 Ocak 2016: Etohum Yatırımcı Kulubü sunumları · 30 Ocak 2016: Etohum Girişimcilik Zirvesi · Şubat-Mart 2016: Startup Turkey Konferansı · Temmuz 2016: Etohum San Francisco · Kasım 2016: Etohum Londra

Haberin Devamı