Gazete Vatan Logo

Yeni Doblo’nun örtüsü Hannover’de kalkacak

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, yeni Doblo’nun ilk kez Eylül’de başlayacak Hannover Fuarı’nda sergileneceğini, yılsonunda ABD’ye gideceğini söyledi.

900 milyon dolarlık yeni yatırım için düğmeye basan Tofaş’ın ilk meyvesi yeni Fiat Doblo olacak. Şirket bu yıl 360 milyon dolarla lokomotif modeli Doblo’yu yenileyecek. Tofaş yeni hafif ticari araçla otomotivin anavatanı ABD’yi keşfedecek.

Cenevre Motor Show’da konuşan Tofaş CEO’su Kamil Başaran, yeni Doblo’yu yılsonunda ABD’ye göndermeye başlayacaklarını belirtti. Doblo’nun oldukça kapsamlı bir değişime uğrayacağını ifade eden Başaran, aracın ilk olarak 25 Eylül 2014’te kapılarını açacak 65. Hannover IAA Ticari Araç Fuarı’nda sergileneceğini kaydetti.

Tofaş, yeni Doblo’dan 2021’ye kadar ABD’ye minimum 175 bin araç ihraç etmeyi planlıyor. Fiat Doblo’nun Amerika’da RAM ismiyle satılacağını ekleyelim.

2015 yılı heyecanı

Tofaş CEO’su, 520 milyon dolar yatırımla 2015’in ikinci yarısından itibaren üretmeye başlayacakları yeni binek otonun çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Başaran, “Yeni aracın birkaç farklı versiyonu olabilir. Ben bunu hep söylüyorum” dedi.

Tofaş, yeni otomobilden 2015-2023 yılları arasında toplam 580 bin adet üretmeyi planlıyor.

Latin Amerika yolcusu

Kamil Başaran, 2014’ün otomotiv sektörü için zor bir yıl olacağını ancak krizden yavaş yavaş çıkmaya başlayan Avrupa’nın ihracat anlamında avantaj olacağını söyledi. Yeni Doblo’yu ABD’nin yanı sıra Latin Amerika ülkelerine de göndermeyi istediklerini ifade eden Başaran, “Alternatif pazarları keşfetmek Tofaş için çok önemli. Yeni Doblo’yla her yere, her pazara girebiliriz” dedi. Tofaş CEO’su toplam iç pazar satışlarının bu yıl 660 bin adetler seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini ekledi.

Haberin Devamı