Gazete Vatan Logo

Yeni dizisindeki rolü için 50 kilo verdi

Oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, yeni dizisi için fazla kilolarını ameliyatla verdi. Ayrıca dernek gönüllüsü olarak çorba dağıtan Bozoğlu, “İyiliğin normal karşılandığı bir yer görmek isteyen herkesi bekliyoruz.” diyor.

Yeni dizisindeki rolü için 50 kilo verdi

Sizi Kalbimdeki Deniz dizisinde izliyoruz. Gerekirse kilo alıyor veya veriyorsunuz…

İşim ne gerektiriyorsa onu yapıyorum. Aktörlük dediğiniz meslek karakter neyse ona bürünmek demek. Proje geldiğinde senaryo ve anlattığı hikayenin ruhu öncelikli olmak üzere seçimimi yapıyorum. Karakterin fiziksel özelliklerini saptamak çok önemli. Fikriye karakteri için kilo verdim. Sanırım TV dünyasında oyuncular genelde benzer rolleri oynadığı için kendimi bu şekilde deforme etmem herkese farklı geliyor. Bu yaptığım çok sıra dışı bir şey değil aksine mesleğimin gerektirdiği bir şey.

Kilo verme süreci nasıl geçti?

20 kiloyu kendi yaptığım diyetle verdim. Dizimde sakatlanma olunca daha kötüye gidecek korkusuyla daha hızlı kilo vermek istedim ve doktorum Fakı Akın’a gastrit mide ameliyatı oldum. Ama 30 kiloyu yine hızlı vermedim bir senelik bir süreçte verdim.

Diziniz sosyal problemlere de değiniyor. Toplumsal olaylara karşı sizin tavrınız nasıl?

Dizilerin ahlaki olarak kattıkları ve götürdükleri çok uzun bir tartışma konusu. Dizimizde kadına şiddet, töre cinayetleri ve hayvan hakları işleniyor. Bu işin içinde olduğum için çok şanslıyım. Türkiye’de kadın olup da fiziksel, zihinsel ve ruhsal tacize kalmamak mümkün değil.

Haberin Devamı

240 kase çorba dağıtıyor

Neleri güzelleştirmek istersiniz?

“Vaktim yok” algısını değiştirmek isterim. Çorbada Tuzum Olsun Derneği, imkansızlıklar içinde olanlara bir tas çorba verip, onları tekrardan topluma kazandırmak için çaba veriyor. Haftada bir bu dağıtımlara katılıyorum. Rotamız Gezi Parkı, İstiklal Caddesi ve aşağı kısımları. 240 kase çorba dağıtıyoruz. İyiliğin normal karşılandığı bir yer görmek isteyen herkesi bekliyoruz.

Güzellik değil samimiyet iş yapar

Sizce hala dizilerde güzellik mi iş yapıyor?

Seyircinin güzelliğe aşık olduğunu biliyorum ama bundan çok sıkıldığını daha iyi biliyorum. Çünkü özellikle yeni jenerasyon oyuncular muhteşem güzeller, çok zekiler ama güzellik görsel algıda çok çabuk tüketiliyor. Güzeli görüp çarpılıyorlar ama çok fazla güzel olduğu için de hemen sıkılıyorlar.

Haberin Devamı

Bütün televizyon dramlarında seyirciyi artık güzellik algısından ekrana bağlamak artık söz konusu değil. Çünkü seyirci bu sektördeki herkesten daha çok TV izliyor ve daha iyi oyunculuk biliyor. Bu yüzden güzellik değil samimiyet iş yapıyor.