Gazete Vatan Logo

Yeni dersliklerle çocuklar aydınlıkta eve dönecek

Başbakan Yıldırım, bu yıl tekli öğretime geçileceğini 71 bin yeni derslik yapıp çocukların daha iyi öğrenmelerini sağlayacaklarını belirterek, “Hava kararmadan eve dönecekler” dedi

Yeni dersliklerle çocuklar aydınlıkta eve dönecek

Ankara Cebeci Ortaokulu’ndaki 2016-2017 eğitim-öğretim yılı dönem sonu karne dağıtım törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci ve öğretmenleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir eğitim-öğretim yılının daha geride kaldığını belirten Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir öğretim yılı boyunca çalıştınız, ödevlerinizi yaptınız, okulunuza düzenli geldiniz, şimdi artık tatil zamanı.” Öğretmen ve öğrencileri, yıl boyunca gösterdikleri gayret ve verdikleri emek için kutlayan Yıldırım, “(Karnem daha iyi olabilirdi) diyenler olabilir. Şimdi diyeceksiniz ki ‘Sağlık olsun, bir daha ki sene daha iyi olur.’ Olmuş işe üzülmenin bir faydası yok, inşallah seneye daha iyi olur. En son iş takdir almaksa takdir almadan sonra bir şey yoksa o zaman takdir alanların da bir şey demesine bir şey yok. Bu yıl yapamadıklarınızı, eksik kalanları seneye tamamlarsınız, kazanmak, başarmak istersek inanın önünüzde hiçbir engel duramaz” tavsiyesinde bulundu.

Öğretmen olma, halimi görmüyor musun!

Haberin Devamı

Hep öğretmen olmayı istediğini ama ortaokulda aynı zamanda coğrafya öğretmeni olan okul müdürünün “Sen şimdi öğretmen mi olacaksın? Öğretmen olmayacaksın, git benim halimi görmüyor musun?” diyerek, sınav kağıdını yırtması nedeniyle öğretmen olamadığını anlatan Yıldırım, insanın gelecekteki kaderinin bir anlamda her zaman kendi kararıyla olmadığına dikkati çekti.

10 ilde derslik sorunumuz var
Bugün 18 milyon öğrencinin karnesini alarak, yaz tatiline çıkacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “2019 yılına kadar tekli eğitime geçeceğiz. Türkiye’nin her yerinde artık sabahçı-öğlenci olamayacak. Öğrenci sabah gelecek, akşam çok karanlığa kalmadan gidecek. Daha rahat. Analar, babalar da çocuklarını merak etmeyecek. 2019’a kadar 71 bin derslik yapmamız gerekiyor, sadece Ankara 7 binden fazla derslik yapıyor. En fazla 10 şehirde problemimiz var, diğerlerinde sorun yok, diğerleri hazır.” Yıldırım, büyük şehirlerdeki eksik dersliklerinde önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlanacağını bildirdi.
Havuz problemini çözemedim babam karda kapıya koydu
Türkiye’nin imkanlarının eskiye göre daha fazla olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Babam rahmetli Erzincan’a gitmişti, oradan lisede okuyanların kitaplarından bir tanesini almış gelmiş, bana soru soruyordu. Havuz problemi, şu kadar musluktan bu kadar su akıyor, şu kadar delikten de şu kadar su çıkıyor, iki saat sonra havuzda ne kadar su kalır? İlkokul üçüncü sınıf öğrencisiyim. Soru bana bakıyor, ben soruya bakıyorum. Daha yeni yeni okumasını öğreniyorum. Yapamadım diye babam da kızdı, attı beni sokağa. ‘Karın, kışın ortasında bu kadar emek veriyorum, yazıklar olsun hala bunu yapamadın.’ diye. Zavallı anam tabii ana yüreği, dışarıda kar yağıyor, babam yatınca hemen geldi, aldı beni içeri.”

Haberin Devamı