Gazete Vatan Logo

Yenİ Clio’da 15 bin farklı seçenek var!

Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilen yeni Clio, pazara iddialı giriş yaptı. Bugüne kadar 12 milyon adet satan Clio’nun yeni jenerasyonunun en büyük özelliği, kişiye özel tasarlanabiliyor olması. Müşteriler satın almak istediği Clio’yu iPad üzerinden sipariş edebiliyor.

Tamponunu, bagaj çıtasını, ön konsolun rengini, koltuk desenini seçebiliyor. Araçta eski jenerasyona göre teknolojik ve konfor ekipmanları ön planda tutulmuş. Özetle B sınıfı bir otomobile her şey sığdırılmış.

Renault Clio TCe 90

Maksimum güç: 90 bg
Maksimum tork: 135 Nm
Ortalama yakıt tüketimi: 4.5 lt.
co2 emisyon: 105 gram
Maksimum hız: 182 km/s
0-100 km hızlanma: 12.2 saniye
Yakıt deposu: 45 lt.

iPad tadında bilgi ekranı

TASARIMI NASIL?

Eski jenerasyona göre büyüyen yeni Clio’da yuvarlak hatlar ve Coupe’yi andıran görüntü hoş duruyor. Renault’nun Clio’da kullandığı Ateş Kırmızı renk, dikkati çekiyor. İç mekanda çift renkli kokpit ve döşemeler sportif hava veriyor.

NE KADAR YAKIYOR?

Test ettiğimiz Clio’da 900 cc’lik 3 silindirli yepyeni benzinli motor yer alıyor. Fabrika verilerine göre TCe 90, 100 km’de ortalama 4.5 lt harcıyor. Tabii İstanbul’un yoğun trafiğinde bu veriyi tutturamadık, 7 litreye kadar çıktık.

RAKİPLERİ KİMLER?

Ford Fiesta, Toyota Yaris, VW Polo, Honda Jazz, Skoda Fabia, Hyundai i20 Troy, Mazda 2, Seat Ibiza, Nissan Micra, Chevrolet Aveo, Mitsubishi Colt, Opel Corsa, Peugeot 208, Fiat Grande Punto, Citroen C3.

FİYATI NE KADAR?

Yeni Clio TCe 90 beygirin en üst donanım seviyesi olan Icon’ın fiyatı 38 bin 490 lira. Otomobilde Start&Stop sisteminin yer aldığını ekleyelim. Clio’nun 1.2 lt motorlu baz versiyonun fiyatı da 29 bin 900 lira.

NELERİ BEĞENDİM?

Clio 4’ü istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. Araçta 15 bin farklı seneçenek var. İç mekan eğlenceli. Orta konsoldaki 18 cm’lik dokunmatik ekran hayat kurtarıyor.

NELERİ BEĞENMEDİM?

Yeni 900 cc’lik motor cüssesine göre sesli. Yakıt tüketim daha iyi olabilirdi. 5 ileri düz şanzıman yetersiz kalıyor. İç mekan güzel ama plastik kalitesi yetersiz.

Haberin Devamı