Gazete Vatan Logo

Yeni Cherokee şehirli oldu

Adını kızılderililerin efsanevi Cherokee kabilesinden alan Jeep Cherokee, yeni yüzüyle Türkiye yollarına çıktı. Dördüncü nesil Jeep Cherokee, orta SUV segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri tam otomatik vites ve 2.0 litrelik Multijet II turbo dizel motoruyla öne çıkıyor.

Yeni tasarımıyla daha şehirli olan araçta ısıtmalı, soğutmalı deri koltuklar, 8.4 inçlik geniş dokunmatik ekran, navigasyon, açılır tavan, gelişmiş park asistanı, Şerit Takip Sistemi, 7 adet hava yastığı, Elektronik Devrilme Önleyici, Elektronik Stabilite Kontrolü, Römork Savrulma Kontrolü, Gelişmiş Kaza Tepki Sistemi, Geri Görüş Kamerası ve Kör Nokta İzleme gibi donanımlar standart olarak yer alıyor. Jeep Cherokee’nin, Türkiye’deki satışa çıkan modellerinde AWD dört çeker sistemi mevcut olacak.

Türkiye’de Longitude ve Limited versiyonlarıyla tercih edilebilecek olan aracın fiyatı 161 bin TL’den başlıyor.

Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan, yeni Jeep Cherokee’nin lüks donanım özellikleri ve fiyatıyla, sadece SUV kullanıcılarının değil, D ve E segmentindeki otomobil tutkunlarının ilgisini çekeceğini belirtti. Karacan, “Yeni Cherokee ile yıl sonuna kadar 500 adetten fazla satış gerçekleştirmeyi hedefledik. Cherokee’nin yanında Ekim’de pazara sunacağımız Renegade ile Jeep markası olarak 2014’ü 1 bin 880 adetlik satışla tamamlamayı planlıyoruz. Yeni modellerimizin katkısıyla 2015’te hedefimiz rekor kırmak” dedi.

Haberin Devamı