Gazete Vatan Logo

Yeni çekim merkezi Sarıgerme

Kilometrelerce uzunluktaki geniş kumsallarında caretta carettalara ev sahipliği yapan Sarıgerme, son dönemde üst sınıf konaklama tesisleriyle yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi.

Yeni çekim merkezi Sarıgerme

Yemyeşil ormanları, masmavi denizi, birbirinden güzel koyları, binlerce yıllık Telmessos ve Kaunos antik kentleriyle Dalaman Sarıgerme görenleri kendine hayran bırakıyor. Kilometrelerce uzunlukta ve eni 100 metreyi bulan geniş kumsallarıyla Dalaman Çayı’nın yanı başında saklı bir cennet burası. Bugüne kadar betonlaşmaması ve doğasının bozulmaması bölgenin bir anlamda da şansı. Caretta carettaların yumurtlama bölgesi dünyaca ünlü İztuzu plajı başta olmak üzere, onlarca koy ve plaja kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Dalaman Çayı’nın denize döküldüğü noktada, kurulu olan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa bölgenin tüm zenginliğini misafirlerine sunan adreslerden biri. Şehir otelleri ile bildiğimiz Hilton’un Türkiye’deki ilk beş yıldızlı her şey dahil sistemindeki oteli olan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, “Sarıgerme rutubetsiz havası ve kilometrelerce uzanan kumsalı ile eşsiz bir coğrafya. Otelimiz doğal dokuya adapte olmuş mimarisi ve yüksek hizmet kalitesiyle kısa sürede turizmin önemli aktörlerinden biri haline geldi. Misafirlerimizin yüzde 26’sı İngiliz turistlerden oluşuyor. Yerli turistin de daha çok tanıdıkça bölgeyi ve otelimizi vazgeçilmez bulacağını düşünüyoruz. Otelimiz sağlık, spa, gastronomi ve eğlencesini zengin seçenekleriyle misafirlerimize eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Bu nedenle mottomuz Kendi Başına Destinasyon Hilton Dalaman” diyor.

Haberin Devamı

Kuş gözlemcileri için gözde bir mekan

Kuş gözlemcileri için gözde bir mekân olmaya başlayan Dalaman’da, otel konuklarını doğa turları ile eşsiz arkeolojik ve bölgenin dokusunu yaşatıyor. Dağ bisikletleriyle yapılan safarilerle konuklar otel dışındaki bölgenin doğasının da deneyimliyor.

Caretta Carettalı ince kumlu uzun sahil...

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa’nın ince kumlu uzun sahili aynı zamanda deniz kamplumbağası ‘caretta caretta’ların evi. Otel deniz kaplumbağalarının korunarak güvenli üremesi amacıyla sahilinde bu konuyla ilgili özel bir devriye ekip bulunduruyor. Bu ekip caretta caretta yuvalarını keşfedip alanı özel olarak çevreleyip koruma altına alıyor.

Haberin Devamı

Eşsiz maviye yelken açın

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, misafirlerini dünyanın mücevher kıyılarından biri olan Göcek’te yelken açma fırsatı da sunuyor. Büyüleyici Göcek koylarında ‘’iskele alabanda’’ derken gezi ve seyir imkânı bulacak, adrenalini damarlarınızda hissedeceksiniz. Eşsiz güzellikteki noktalarda serin sularda yüzmek ve leziz yemekler yemek de cabası... Hilton Dalaman, gerek yelkenle tanışma gerekse orta seviyeye sahip yelkenciler için birbirinden farklı eğitici programlar sunuyor. Romantizm dolu bir yelken deneyimi arayanları ise, saatler geceyi gösterdiğinde mehtaba karşı bir seyir bekliyor olacak.

Mavi yengeç ve yöresel lezzetler

Bölgeye ait özel bir lezzet olan Mavi Yengeç, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa misafileri için tekrardan yorumlanıyor. Ege mutfağına özel bir mönüsü olan a la carte restoran Vela’da her gün taze olarak servis edilen Mavi Yengeç otelin executive şefi Cengi Çetin ve ekibi tarafından hazırlanıyor. Otelin açık büfesinde ise Sarıgerme ve Dalyan bölgesinin yöresel ürünleri kullanılıyor. Bölgenin özel peynirleri, zeytin ve reçelleri büfede sergileniyor. Tarladan sofraya konseptiyle otel tüm patlıcan, kavun, kabak, biber, marul, domates gibi tedarikleri kendi tesislerinde yetiştiriyor. Ayrıca çilek, nar, kuşkonmaz gibi mevsimlik ürünlere özel dönemsel konseptler oluşturuluyor.

Haberin Devamı

Devasa bir spa merkezi, denizi ve konforu bir araya getiren Gazebo Evleri, gece hayatının doyasıya yaşandığı Barlar Sokağı pek çok kışkırtıcı alanın sunulduğu Hilton Dalaman; çocuklar için de birbirinden eğlenceli aktivitelerin gerçekleştiği Kids Carnaval ve annelerle kızlarına unutulmaz bir spa deneyimi yaşatan Spa for Kids ile farklı bir deneyim sunuyor.